U sklopu ovogodišnje Noći muzeja Srednja škola Duga Resa zaista je osmislila program koji može biti na ponos malenom gradu uz živopisnu rijeku Mrežnicu. Program naziva „Duga Resa je važna“ javnosti je predstavljen kroz izložbe, radionice, filmske projekcije, koncerte, igre i nagradni kviz.

Učenici, mentori i nastavnici marljivo su radili i oduševili okupljene raznolikim programom, a postavljanjem izložbe „Od Pamučne do Srednje“ još jednom su naglasili kako se na Pamučnoj industriji temeljio i gospodarski razvitak grada, ali i tog dijela Hrvatske.

– Lajtmotiv koji smo željeli provesti kroz ovogodišnju manifestaciju jest da je Duga Resa važna. Tako smo zamolili našeg sugrađanina umjetnika Leonarda Lesića da svoju izložbu postavi u školi, kao njen biši učenik. Otuda simboličan naziv njegove izložbe “BACK TO SCHOOL”, ispričala nam je Petra Grba, nastavnica hrvatskog jezika Srednje škole Duga Resa.

Na sjajno posjećenoj radionici sitotiska pod nazivom „Muzeji su v(l)ažni?!“ željeli su upozoriti na nedostatak brige i očuvanja muzejskih eksponata, a okupljeni su mogli ukrasiti svoje cekere i majice te tako izraditi nešto originalno.

– Na temu Noći muzeja napravili smo sita, drvene okvire s mrežicom, na koje su određeni motivi koji se zatim otiskuju na majice ili neke druge odjevne i uporabne predmete izrađene od tekstila, kazala nam je Ana Petričić, učenica 4. razreda Srednje škole Duga Resa, smjer grafički dizajner.

Tako je Srednja škola Duga Resa u ovogodišnjoj Noći muzeja pokazala da je timskim radom, entuzijazmom i ljubavlju moguće osmisliti šarolik program za sve uzraste, koji je edukativan i zabavan, dajući tako pozitivan primjer drugima.