Roditelji učenika OŠ Braća Seljan primili su poruku kojom su obaviješteni kako je ravnateljica pronašla novo rješenje za učenike iz OŠ Dragojla Jarnević koji bi ondje pohađali nastavu dok u njihovoj školi traje obnova.

U poruci koju su nam poslali roditelji piše:

Dragi roditelji, nakon nekoliko sastanaka želimo vas obavijestiti da do kraja školske godine svi naši razredi od 1. do 8. ostaju u jutarnjoj smjeni. Za iduću školsku godinu naša ravnateljica je pronašla način da mi ostanemo u jednoj smjeni svi razredi od 1. do 8., a da se Dragojli Jarnević ustupi prvi, drugi kat i potkrovlje u Domobranskoj dva. Ovaj naš prijedlog za iduću školsku godinu  je sada kod gradonačelnika i nadamo se pozitivnom ishodu.

Iz poruke nije poznato bi li djeca iz Dragojle Jarnević tako išla ujutro ili popodne u školu, ili bi pak smjene mijenjali na tjednoj bazi.

Ukoliko se za učenike OŠ Braća Seljan ništa ne bi mijenjalo, kao ni za učenike Dragojle Jarnević nije jasno zašto je toliko vremena moralo proći da se, kako autor poruke navodi “pronađe rješenje”.

Potez je ponovno na gradonačelniku, koji će izgleda ponovno morati pisati nadležnom Ministarstvu.

Podsjetimo, zadnja odluka je bila da će učenici OŠ Dragojla Jarnević do kraja ove školske godine, a od početka radova na obnovi njihove škole, nastavu pohađati u poslijepodnevnoj smjeni u prostorijama OŠ Braća Seljan čiji učenici ostaju u jutarnjoj smjeni. Od rujna, s početkom nove godine učenici škola Braće Seljan i Dragojle Jarnević mijenjali bi smjene na tjednoj bazi do kraja obnove.