• February 24, 2023
  • Andriana Baćurin
  • 0

U ovotjednim Službenim vijestima Nogometnog saveza Karlovačke županije objavljena je vijest kako je Savez zaprimio obavijest od NK Korana da kadeti odustaju od daljnjeg natjecanja, a veliko pitanje vodi se i oko seniora. Klub trenutno ima dovoljan broj registiranih seniora no mnogi od njih žele prijeći u neki drugi županijski klub čime izražavaju mišljenje kako više ne žele biti članovi NK Korana. Ipak, ti isti igrači još uvijek nisu dobili ispisnice od nadležnih u klubu usprkos njihovoj volji za odlaskom. Na upit poslan NSKŽ što će se dogoditi s klubom ako se tijekom prvenstva ti isti igrači ne pojave na prvenstvenim utakmicama, odgovor je sljedeći:

– Prema Comet sustavu, NK Korana ima dovoljan broj igrača za seniorsku selekciju. Svakodnevno pratimo situaciju u klubu, nadamo se da će klub nastaviti natjecanje. U skladu s odlukama unutar kluba, reagirat će i IO NSKŽ sukladno pravilnicima, javljaju iz NSKŽ-a.

Već na prijateljskim utakmicama ostalih klubova u županiji mogli su se uočiti Koranini igrači kako po novom brane boje novoizabranog kluba, kao npr. NK Ilovac no, na njihovu žalost, neće moći nastupiti u prvenstvu sve dok ne dobiju ispisnicu ili ne dočekaju trenutak kad će se voditi kao slobodni igrači. Nervoza među seniorima osjetila se još prošlog ljeta kad se u zadnji čas nisu pojavili na tradicionalnom nogometnom turniru kojeg organizira NK Vatrogasac. Hoće li uskoro doći do tužne sudbine kluba s Turnja, već prvi dio proljetnog dijela prvenstva dat će odgovore.