KABA

Otvoreno prvenstvo na ergometrima – Ema Hodak uzela srebrnu, a Luka Hajdin brončanu medalju

Veslački klub Jadran u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom organizator je Croatia Open Indoor – Rijeka 2023. – Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima, jednog od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e, činjenica je to koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.

Na tom je natjecanju Veslački klub Korana nastupio s pet veslačica i veslača koji su osvojili četiri medalje.

Ema Hodak je bila druga u kategoriji juniorki B te je zaslužila srebrnu medalju zlatnog sjaja. Naime, bila je najbolja iz Hrvatske jer je pobjednica u ovoj kategoriji bila Slovenka Blaška Sedovšek. Luka Hajdin je zauzeo treće mjesto u kategoriji juniora A uzevši brončanu medalju. Šime Ravnjak bio je četvrti u kategoriji juniora B, a četvrto mjesto zauzeo je i Mauro Bauer koji je nastupio u kategoriji lakih seniora B. Ugodno je iznenadio mladi Leon Opačić koji je bio šesti kod kadeta A. Iako su zauzeli četvrto mjesto Ravnjak i Bauer dobili su medalje jer je to odluka organizatora.

– Rezultati koje su postigli naši veslači na ovogodišnjem prvenstvu na ergometrima jesu očekivani. Ema je potvrdila da je i dalje najbolja u Hrvatskoj u svojoj kategoriji, Luka je nastupio u vrlo jakoj konkurenciji kao i Mauro. Šime je mogao biti i bolje plasirani ali ga je u tome spriječila lakša prehlada, a Leonu je ovo bio prvi službeni nastup. Dakle, zadovoljni smo. – rekao je trener Dario Šabić.

 

omicron