U Ljubljani se održalo G-1 natjecanje „Slovenia Open” na kojem je nastupilo preko 800 boraca iz 43 zemlje. Banija Pandas tim nastupio je s 5 natjecatelja. Najuspješniji borac kluba bio je Petar Fičko, koji je kao debitant u seniorskoj konkurenciji -68kg pobijedio u tri borbe i u četvrtfinalnom meču izgubio za medalju. Ovo je sjajan rezultat koji je ujedno i pokazatelj da u našem gradu ponovno imamo potencijalnog seniora nakon više od  trinaest godina.

Petrar Fičko nakon uspješne prošlogodišnje juniorske godine u kojoj je ostvario pravo na razvojni program HOO-a, lijepo je započeo seniorsku karijeru. Na svom prvom međunarodnom turniru osvojio je prve bodove na svjetskoj rang listi pobijedivši u pretkolu Nijemca Nitsas Spiridona,  u prvom kolu čekao ga je četvrti nositelj turnira Lazar Dragojević iz Srbije, kojeg je Petar deklasirao u dvije dobivene runde. U drugom kolu pobijedio je trinaestog nositelja turnira također iz Srbije, Nikolu Lukića , dok je u borbi za medalju u trećoj rundi izgubio od dvadesetprvog nositelja iz Kazakhstana Orynbassar Maksat, koji je ujedno bio drugi na turniru. Iako nije osvojena medalja Petar je pokazao svoju kvalitetu i potencijal koji ima.

Ostale dvije natjecateljice Nikolina Hrebac -59kg i Sara Pejnović -49kg ,  također su bile debitantice u juniorskoj konkurenciji te su ispale u prvom kolu od iskusnijih natjecateljica. Junior Lucio Matuzić izgubio je od Talijana, a seniorka Lucija Hrebac izgubila je u prvoj borbi od reprezentativke Hrvatske. S obzirom na to da je ovo prvi turnir u godini nakon dugih bazičnih priprema nisu razočarani uspjehom sportaša jer pred njima još duga natjecateljska godina.