KABA

Usamljeni buketi skrivaju se po gradu – požurite i udomite jedan

Svatko od nas voli dobiti cvijeće, bilo to nekom prigodom ili spontano, nitko se neće žaliti na buket, a što se dogodi kada u šetnji gradom pronađete napušteni buket. Ova vrlo simpatična tradicija napuštenih buketa počela je u Belgiji, a danas ste bukete mogli pronaći i po Karlovcu.
Danas obilježavamo dan napuštenih buketa koji se počeo obilježavati pred nekih 10 godina. Priča je krenula iz Belgije, a sada se održava u cijelom svijetu. Mi smo nova cvjećarnica i prošle godine smo krenuli s inicijativom u gradu Karlovcu kako bi razveselili naše sugrađane, kazala je Ines Mađarac, vlasnica cvjećarskog obrta.
Prošle godine su se Karlovačke cvjećarne uključile u obilježavanje ovog dana pa je grad bio prekriven buketima, a mogao ih je uzeti bilo koji prolaznik pa ih „udomiti za sebe“ ili pokloniti nekoj njima dragoj osobi.
Prošle godine mislim da su svi bili uključeni. Dogovorili smo da svako ostavi bukete na različitim lokacijama po gradu kako ne bi bilo samo u jednom tako da je u pravilu bio pokriven cijeli grad Karlovac te su Duga Resa i Ozalj isto uključeni, kaže Ines.
Ove godine njen obrt je pripremio 3 buketa koje su ostavili na raznim lokacijama u gradu, a isto su učinili i drugi. Ako ste pronašli i udomili ili poklonili jedan od ovih buketa pomogli ste u ostvarenju slavlja, a ako još niste – prošećite gradom u potrazi za napuštenim buketom!