KABA

Udruga Slijepih USKA ponovno dokazuje da “Može sve” – “Udruga u ovoj godini provodi 4 programa.”

Udruga slijepih u Karlovcu USKA ponovno se može pohvaliti novim programima na kojima će raditi ove godine, ali udruga nikada nije bez posla. Uvijek priređuju aktivnosti za svoje članove bile to glazbene i sportske radionice ili nešto tome slično.
Naša Udruga slijepih Uska u ovoj godini provodi 4 godišnja programa. Najznačajniji je Zajedno smo jači koji sufinancira Grad Karlovac koji od samog početka podupire naš rad. Zatim Ministarstvo rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike u sklopu kojega provodimo dva ogromna programa koji su u direktnoj vezi s pružanjem usluga za naše članove udruge. Tu je i Mobilni tim Osice koji obuhvaća i glazbene radionice „Sjaj u tami“. Tu su i mnogi sportski programi u kojima pokušavamo uključiti što više naših članova i pružiti im bolju kvalitetu življenja, kazala je tajnica i kordinatorica udruge Romija Radočaj Naglić.
Predsjednik Udruge Mirsad Bećirović vrlo je zadovoljan sa svim programima koje Udruga pruža svojim korisnicima pogotovo onim najmlađima te da im mogu uskočiti i pomoći već i u samim početcima školovanja. Zadovoljan je i s podrškom koju im pruža Grad.
Grad Karlovac prednjači po inkluziji osoba s invaliditetom. Pogotovo u našem slučaju osoba s oštećenjem vida. Imali smo i uključivanje u redovan sustav vrtića, osnovnog obrazovanja i srednjeg. Također spušteni pločnici, mi tražimo univerzalno rješenje, sve te stvari mogli bi pomoći i drugim građanima tako za pločnike pomaže i nama i starijim osobama. Grad Karlovac i zapošljava osobe s oštećenjem vida i rješava stambeno zbrinjavanje. Ogromnu podršku imamo od Grada Karlovca.
Udruga je uvijek otvorena za suradnje te su voljni pomoći svima, kako kaže predsjednik Bećirović, pokušavaju olakšati život svima, ne samo onima s invaliditetom.