KABA

Prigodnom izložbom karlovački Kinoklub proslavio svoj 21. rođendan

Karlovački Kinoklub, koji se razvio iz Videodružine Gimnazije Karlovac, proslavio je 21. rođendan prigodnom izložbom i tematskom gledaonicom s odabranim filmskim radovima iz vlastite produkcije. Formalno je osnovan 2002. godine i od tada uspješno provode razne tečajeve na temu filmske umjetnosti, imaju vlastitu produkciju te održavaju radionice za djecu u osnovnim školama uz specijalizirane radionice za mlade te edukativne radionice za nastavnike i profesore. S obzirom na to da se Hrvatski dom obnavlja, Kinoklub se trenutno nalazi na adresi Ulica Matice Hrvatske 4, u kojem prostoru ih možete posjetiti i upoznati se s njihovim radom.

– Pripremili smo malu retrospektivu festivalskih predmeta, nagrada, majica, fotografija i tiskovina nastalih za potrebe raznih projekata, rekla je Ksenija Sanković, voditeljica Kinokluba Karlovac.

omicron

Izložba se može pogledati do kraja mjeseca, a radionice, gledaonice, tečajevi, samo su djelić onoga čime se bave jer Kinoklub izuzetno je festivalski aktivan.

– Jednom mjesečno organiziramo gledaonice festivalskih filmova, a uskoro otvaramo nagradni natječaj Stop Motion Scena te javni poziv za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival, dodala je Ksenija.

Ljubitelje filmske umjetnosti i stvaralaštva podsjećamo da poprate događanja Kinokluba i prijave svoje uratke na najavljene javne pozive.