U Naselju Marka Marulića započeli su radovi na kućnim brojevima od 10 do 10F. Radi se o 3. fazi radova u tom dijelu grada, čime će će biti dovršeno cjelokupno uređenje Naselja.

– Prvi dio radova 2017. godine, drugi dio 2022. godiner i sada smo na 3. fazi. Ukupna vrijednost radova iznosi 417.000,00 eura, od čega Grad Karlovac ulaže 252.000,00 eura, kazala je pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović-Trubić.

Grad financira rješavanje pitanja oborinske odvodnje i kolnika te parkirališnih površina, u sklopu kojih će biti osigurano novih 29 parkirališnih mjesta, od čega će tri mjesta biti osigurana za osobe s invaliditetom. Također, uvest će se nova javna  rasvjeta i hortikulturno uređenje okoliša. Izvođač radova je tvrtka Niskogradnja, nadzor vrši tvrtka Sava, a koordinator zaštite na radu je Zagreb Inspekt. Očekivani završetak radova jest kraj svibnja ove godine.

Dio radova izvodi i Vodovod i kanalizacija.

– U ovom dijelu ulice tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o. investira u rekonstrukciju 120 metara sanitarne odvodnje i vodoopskrbnog cjevovoda, a vrijednost investicije jest 120.000, 00 eura, što se našeg dijela tiče. Do sada je izvedeno dvije trećine vodoopskrbnog cjevovoda i čitav sanitarni kanal. Slijedi još završetak cjevovoda i provođenje tlačne probe, ispitivanje kanalizacije na vodonepropusnost te prespajanje priključaka, kazala je direktorica tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Katarina Malenica.

Vodovod i kanalizacija svoj dio radova završit će u sljedeća tri tjedna, a ovi radovi nastavak su ulaganja iz 2021. godine, kad je tvrtka uložila 265.000,00 eura.

– Samo bih istaknuo da je ovo završetak uređenja okoliša u Naselju Marka Marulića, a to je ono što smo i dogovorili s Vijećem gradske četvrti i stanarima, kazao je gradonačelnik Mandić.

Karlovac ima velik problem nedostatka parkirališnih mjesta i na mnogim lokacijama potrebno je urediti okoliš, na čemu Grad u kontinuitetu radi više ili manje uspješno.