KABA

Deveta po redu “Noć glazbe” okupila učenike, profesore, ali i brojne posjetitelje – “Puna škola, puno srce!”

Povodom devete po redu Noći glazbe koju organizira Glazbena škola Karlovac cijeli je grad mogao čuti divnu glazbu koja je dolazili s balkona Glazbene škole, a održano je i 6 koncerata na kojima su redom nastupili učenici od onih najmlađih do srednjoškolaca te posljednjeg koncerta na kojem su nastupili profesori škole. Kažu nije im bilo teško pripremati ovakav program.

Ja sam svirala 5. suitu Bachovu te plesove allemande i courante. Nije bilo teško, Bach ima svoje neke izazovne strane. Smatram da nije nešto ne savladivo, možda je tu malo više psihički element u igri nego tehnička izvedba, rekla je učenica GŠ Karlovac Lucija Buneta.

Uz učenike Karlovačke glazbene škole nastupili su i učenici iz drugih gradova.

Ja sam svirala preludij i fugu u Fis duru, 1. svezak. Nije bilo teško pripremiti se, mi Bacha pripremamo i za druge koncerte i natjecanja tijekom godine, tako da bio je zapravo užitak, kaže Natali Ružić, učenica GŠ “Ivana Matetića Ronjgova” u Rijeci.

Ja sam svirao sarabandu, partita broj 2 u D molu od Bacha naravno. Slažem se s kolegicom u potpunosti, dodaje kolega iz razreda Marija Buger.

Učenici su svojim odlično pripremljenim izvedbama oduševljavali publiku, a je li teško profesorima pripremiti se za ovakve koncerte rekao nam je profesor GŠ Karlovac Krešimir Klarić.

Ja s kolegicom Erikom Radusinović sviram sonatu za violinu i čembalo u H molu. Ne bi rekao da je teška priprema jer svi mi akademski muzičari imamo puno Bachovih skladbi na repertoaru pa ih samo izvlačimo, kaže profesor teorijskih predmeta te orgulja i čembala u GŠ Karlovac, Krešimir Klarić, mag. mus.

Bach kao jedan od najpoznatijih skladatelja ovim glazbenicima ipak nije predstavljao problem te su njegova djela interpretirali s lakoćom, uz naravno puno vježbe. Svi posjetitelji zasigurno su se osvježili vidjevši ova mlada lica kako izvode kompleksne skladbe pa samim time ravnateljica kaže kako praznog mjesta u „kući“ nije bilo:

Puna škola, puno srce!

omicron