KABA

Koja su to “Tri lica Ozlja”? – možete saznati u turističkoj turi gradom

U Ozlju se obilježava Mjesec Slave Raškaj, najpoznatije Ozaljske slikarice, te se povodom njega organizirala besplatna turistička tura pod nazivom „Tri lica Ozlja“. Više o samoj turi rekao nam je vodič Danijel Mataković.

Tura prati tok rijeke Kupe. Počinjemo ovdje u Etno selu Ozalj, krećemo prema Munjari, Ozaljskoj hidrocentrali i završavamo na Starom gradu. Tri lica Ozlja označavaju tri temelja ozaljskog identiteta. To su prvo seljaci čiju baštinu predstavljamo ovdje u Etno parku, nakon toga industrijalci, radnici, inženjeri o kojima ćemo više saznati kod Munjare i na kraju naši najpoznatiji velikani Zrinjski i Frankopani s kojima ćemo završiti na Starom gradu, kazao je turistički vodič Danijel Mataković.

Ova tura samo je jedan od događaja povodom mjeseca Slave Raškaj koji se obilježava već nekoliko godina.

Ova tura se organizira u sklopu Mjeseca Slave Raškaj kao najpoznatije Ozaljske slikarice. Već duže se treći mjesec obilježava njen mjesec i u sklopu njega se organiziraju različite radionice, ture i druge manifestacije. Tako smo organizirali i ovu turu koju sam ja kao vodič odlučio odraditi, kaže Mataković

Na samom kraju ture u Starom gradu Ozalj posjetitelji su mogli razgledati izložbu na kojoj su izložena manje i više poznata djela Slave Raškaj, ali i ostalih slikara moderne.

omicron