KABA

Predstavljeni rezultati natječaja “Cvijet na Kupi 2022” i nova turistička karta područja uz Kupu

“Cvijet na Kupi” natječaj je koji se provodi s ciljem očuvanja i uređenja okoliša te poboljšanja boravka turista u ozaljskom kraju.

– S velikim zadovoljstvom danas smo uručili nagrade za najbolje uređene okućnice i balkone privatnih kuća i iznajmljivača. Raduje me što se možemo pohvaliti s izuzetno kreativnim i maštovitim hortikulturalnim rješenjima, kazao je Toni Šarić, direktor TZP Kupa.

Petero odabranih pobjednika nagrađeni su vaučerom Zelenila Karlovac u vrijednosti od 60 eura. Jedna od njih je i Vera Peretin, iznajmljivačica apartmana i zaljubljenica u hortikulturu. Vera se ove godine natjecala po prvi puta.

– Ljubav prema biljkama i hortikulturi gajim jako dugo, a sada u mirovini to je ono što me uveseljava. Također, uživam vidjeti moje goste koji se dive našim ljepotama i odmaraju u jednom lijepom ambijentu, kazala je Vera Peretin, dobitnica nagrade za najljepše uređenu okućnicu iznajmljivača.

Prijave na ovogodišnji natječaj su u tijeku – iz TZP Kupa pozivaju sve zainteresirane da se prijave.

TZP Kupa kontinuirano ulaže u razvoj turističke ponude i promovira prirodne ljepote kupskog područja pa su tako promovirali i novu turističku kartu koja turistima nudi korisne informacije i pomaže u snalaženju na širem ozaljskom području.

– Ovom turističkom kartom po prvi puta smo obuhvatili sve općine – Ribnik, Kamanje, Žakanje, Draganić, Lasinja i Ozalj. Prikupili smo sve korisne informacije koje bi mogle biti od pomoći posjetiteljima. Zahvaljujem se Karlovačkoj županiji i Hrvatskoj turističkoj zajednici bez kojih ovo ne bi mogli realizirati, zaključno je izjavio direktor TZP Kupa Toni Šarić.

I tako Turistička zajednica područja Kupa nastavlja sa svojim aktivnostima te se ubrzano pripremaju za ljetnu turističku sezonu, od koje se mnogo očekuje.

omicron