Na Dubovcu, u svojim klupskim prostorijama, članstvo VK Korana održalo je Izvještajnu godišnju skupštinu.

– Prošla godina bila je iznenađujuće dobra. Naši veslači bili su pozvani na pripreme reprezentacije, tako da ove godine očekujemo da će kockaste dresove nositi veslači i veslačice našeg kluba, kazao je Bruno Rogić, predsjednik VK Korana.

Klub trenutno ima sjajnu mladu ekipu – osmero članova redovito odlazi na regate i osvajaju medalje, čemu je uveliko doprinijela Škola veslanja koja okuplja polaznike u dobi od 10 do 14 godina. U prošloj godini Školu veslanja vodila su 2 trenera volontera, a treninzi su se održavali četiri puta tjedno. Škola se organizira u proljeće i jesen.

– Posebno ulažemo u Školu veslanja i imamo mlade veslače koji će ove godine naučiti veslati i kasnije, nakon 2-3 godine, postati regatni veslači, istaknuo je predsjednik VK Korana.

U ukupnom plasmanu VK Korana je 15. klub od njih trideset, a ove godine cilj im je plasirati se među prvih deset klubova u Hrvatskoj, gdje im je i mjesto. Ema Hodak jedna je od jakih snaga VK Korana. Ta mlada veslačica četvrtu godinu zaredom najuspješnija je veslačica – osvojila je i prvo mjesto na Međunarodnoj regati Jumbo te prvo mjesto na regati Croatia Open. Ema je prvakinja Hrvatske u kadetskoj kategoriji.

– Imamo jednu izuzetno nadarenu generaciju mladih veslača juniora B i juniora A, tako da ove godine očekujemo uspješne nastupe na državnim prvenstvima. Seniori se natječu već sada u travnju, a u srpnju juniori i kadeti. Objektivno je očekivati da će veslači, s obzirom na ostvarene rezultate na provjerama na ergometrima i prvim regatama, nastupiti na europskom i svjetskom U19 prvenstvu, a ove godine se u Rumunjskoj održava Balkansko prvenstvo te je realno za očekivati da će veslačica i veslač našega kluba sigurno nastupiti, za Trend medije kazao je Zlatko Katušin, glavni trener VK Korana.

Treba istaknuti i uspjehe Maura Bauera, koji je osvoji brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske za juniore, kao i rezultate Šušnjara, Jakšića, Ravnjaka itd. te Jana Latkovića kao sportsku nadu 2022. godine. Pripreme za natjecanja odvijaju se cijele godine.

– U javnosti je percepcija da je veslanje sezonski sport, no to je daleko od istine. Nama sezona traje tijekom cijele godine, s obzirom na natjecanja i provjere na ergometrima. Za nas nema pauze, zaključno je kazao trener Katušin.

Pozivi u reprezentaciju odraz su sjajnih rezultata VK Korana, koji su ostvareni uz veliki angažman članova i prijatelja kluba, trenera i veslača te potporu donatora, sponzora, Grada i Županije.