KABA

Žene obrtnice zajedničkim snagama do individualnih ciljeva – sve veća zainteresiranost za pretvaranjem hobija u posao

U Aquatici se održava 2. Susret žena obrtnica koji je ove godine privukao još veći broj žena koje svoje hobije pretvaraju u posao.

– Prvi susret bio je više kao uvod u takve događaje. Drugi susret je ipak na malo višoj razini. Organizirali smo predavanja i radionice za žene obrtnice. Moći će saznati sve o izazovima s kojima se susreću u svom poslovanju, odnosno, kako se nositi s tim svim izazovima. Zatim, koje su to potpore koje su aktualne kroz godinu i nešto o digitalnom marketingu kao glavnom alatu u današnje doba, rekla je Sandra  Toth, potpredsjednica Udruženja obrtnika grada Karlovca.

Na susretu sudjeluje preko 60 žena što je iznenadilo i samu Udrugu. Ana Marčac će održati predavanje na temu “Izbor je tvoj” dok će Sandra Toth i Jasmina Simić Peccolo predstaviti finacijske potpore kroz godinu – “Novac je tvoj”. Marija Draganjac i Nikolina Jović Belavić predstavit će važnost digitalnog marketinga istaknuvši ga kao priliku koja se ne propušta.

Žene su danas puno odvažnije i kreativnije. Strah kod preuzimanja rizika značajno je smanjen. Ako u odnos stavimo žene i muškarce na području grada Karlovca, ipak obrtništvo kod muške populacije prevladava. Postotak žena u obrtništvu iznosi 41%. Vjerojatno bi broj bio i veći da se žene uz svoj posao prvenstveno ne bave i majčinstvom.

omicron