KABA

Dva zlata i dvije bronce veslača Veslačkog kluba Karlovac na natjecanju u Puli

Loriana Završki, Ema Tuškan i Tin Jarnjević zlatni, Vita Živčić, Nika Cvitešić i Zara Cvitešić brončane

1. Regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2023. u Puli i 37. Tradicionalna međunarodna veslačka regata Pula 2023 održana je u subotu, 01. travnja, u pulskoj luci  na veslačkoj stazi dugoj 1500 m, sa startom u uvali Mandrač i ciljem na vrhu Carinskog gata. Početak je bio u 10 sati ujutro, a regata je bila u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Zagreba, Veslačkog saveza Istarske županije i Veslačkog kluba Istra Pula.

Iz VK Karlovac na regati je nastupilo 6 posada, u pratnji člana uprave Valentina Štedula.

Prvo su nastupile Ema Tuškan i Loriana Završki u dvojcu na pariće, koje su izveslale utrku prve i dominantno s razlikom od 14 sekunde osvojile zlatnu medalju u kategoriji KŽB.

Potom je nastupila u kategoriji KŽA Vita Živčić koja je utrku završila treća i tako osvojila brončanu medalju. Iza nje je u istoj kategoriji, ali u drugoj grupi nastupila Maja Plavetić izveslavši utrku na 4. mjestu.

Roman Romčević svoju utrku u svojoj grupi u kategoriji JMB završio  je na 4. mjestu. U istoj kategoriji Tin Jarnjević je osvojio uvjerljivo prvo mjesto i time zaslužio zlatnu medalju. Zadnje su nastupile u dvojcu na pariće Zara i Nika Cvitešić koje su plasmanom na 3. mjestu osvojile brončanu medalju.

U klubu su izuzetno zadovoljni. Šest posada u 6 nastupa, 4 medalje, od toga dva zlata i dvije bronce i dva 4. mjesta. Sezona je tek počela, a kako kažu u Veslačkom klubu Karlovac, njihovi veslači pokazuju dobru formu i vjeruju da će nastaviti niz dobrih rezultata.

 

omicron