KABA

HDZ u 20 mjesnih odbora nema kontra listu – Mandić: To nas neće uljuljkati

Na tragu većine stranka koje su iskoristile četvrtak za predizborne kampanje, bio je i HDZ. Više o prošlim i budućim projektima rekli su Damir Mandić, Martina Furdek Hajdin i Ivana Fočić.

-Sva ulaganja koja imamo su dobila potvrdu u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Jasno nam je da silna gradilišta nose određene probleme, ali bitno je koliko benefita nam donose. Na primjer nakon projekta aglomeracija po prvi puta će svaka gradska četvrt imati kanalizaciju. HDZ je kao stranka pokazao odgovornost i ozbiljnost s mnogobrojnim kandidaturama, njih čak 37. To pokazuje ono za što se zalažemo, a to je da ravnomjerno vodimo brigu o svim dijelovima grada i županije. Istina je da u 20 mjesnih odbora nemamo kontra listu, no to nas neće uljuljkati, svejedno će naši predstavnici dati sve od sebe. Valja imati na umu da su svi ti predstavnici volonteri i na tome što odvajaju svoje vrijeme i znanje im zahvaljujem. Mogu najaviti da će vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti definirati svoje radno vrijeme i biti na raspolaganju svim stanovnicima, kazao je Damir Mandić, predsjednik gradskog organizacije HDZ-a.

Kad je riječ o ovim izborima Mandić je istaknuo da su ovi izbori svojevrsna anketa. Bez obzira na izlaznost rezultat im je pokazatelj trebaju li nastaviti jednakim tempom ili nešto mijenjati.

Radujemo se velikim infrastrukturnim projektima poput drugog kolosijeka na dionici između Karlovca i Hrvatskog Leskovca. Jednako tako očekujemo potpisivanja ugovora za projektiranje treće trake autoceste A1, kao i novog čvora koji Karlovac zaslužuje. S ovim prometnim ulaganjima ojačat ćemo se kao ključno prometno središte. Gradske četvrti i mjesni odbori prvi su korak u vertikali raspolaganja javnim novcem i upravo zato pozivam sve građane da izađu na izbore i daju svoje povjerenje onima za koje misle da ga zaslužuju, kazala je Martina Furdek Hajdin, iz HDZ-a.

-Htjela bih istaknuti odnos prema mladima, djeci, umirovljenicima i starijima i očuvanju običaja. Grad Karlovac ima certifikat kao Grad mladih i smatramo da je to dokazao nizom aktivnosti, a najviše se ističu POS stanovi. Također, grad Karlovac ima status Prijatelja djece. Tu značku smo zaslužili ulaganjem u najmlađe, a na tom tragu su i ulaganja u vrtiće i novi vrtići koje ćemo tek izgraditi u Luščić i Rečici. Posvećeni smo i umirovljenicima, pa smo prošle godine izradili priručnike koji okupljaju sve pogodnosti namijenjene njima. Nadovezali smo se na mjere Vlade i dali im jednokratan dodatak u iznosu od 200 ili 300 kuna čime smo im olakšali teško razdoblje inflacije, izjavila je Ivana Fočić, iz HDZ-a.

Ističu kako sve više mladih sudjeluje u događajima koji njeguju jezik i kulturu. Iz og razloga i razloga boljeg očuvanja baštine, ove godine su odvojili veća sredstva iz proračuna no što je to bilo prošlih godina.

omicron