Platforma Možemo! i koalicijski partner SDP održali su posljednju konferenciju za medije pred izbore za gradska vijeća i četvrti. Istaknuli su kako su na njihovim listama oni koji svoj kvart žive.

– Ovu press konferenciju iskoristio bih da zahvalim od srca svim stanovnicima našeg grada s kojima smo u kampanji razgovarali i koji su pokazali nevjerojatan entuzijazam i volju da se problemi na razini gradskih četvrti rješavaju. Pozivam sve da izađu na izbore u nedjelju, kazao je Dobriša Adamec.

 Goran Ilić zahvalio je svima na županijskoj razini, a okupljenima se obratila i koordinatorica Platforme Možemo! Sandra Benčić, saborska zastupnica zeleno-lijevog bloka.

– Ovo su mali izbori za velike stvari jer upravo na ovim izborima odlučuje se tko će vas reprezentirati u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, a to su mjesta na kojima se odlučuje o onome što čini kvalitetu života. Naš program nastao je na temelju anketa s građanima koji su jasno iskazali što ih sve muči, izjavila je Sandra Benčić.

A prema njezinim riječima, građani su otvoreno rekli da žele više zelenih površina, više dječjih igrališta, adekvatniju prometnu infrastrukturu. Karlovcu nedostaju parkirališna mjesta i mjesta za bicikle te bolja vrtićka i školska infrastruktura.

– Mjesni odbori i gradske četvrti mjesta su koja su najbliže građanima i stoga je jako važno da tamo sjede vaši susjedi, koji znaju probleme vašeg kvarta, i koji su voljni komunicirati s građanima kako određeni komunalni problemi riješiti, naglasila je Sandra Benčić.

 Ujedno je naglasila kako velike stranke, poput HDZ-a, za cilj imaju da se za ove izbore niti ne zna.

– To je razlog zašto su ovi izbori medijski slabo pokriveni. Izađite u nedjelju na izbore, izađite iz inata velikim strankama i izađite za promjenu. HDZ-u treba pokazati da ne mogu kontinuirano manipulirati građanima – ne dajte da nam ukradu izborne procese, zaključila je Benčić.

 Sandra Benčić ujedno se kratko osvrnula na izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića koji smatra da teritorijalni ustroj države ne treba mijenjati.

– Ne dijelim isto mišljenje. Mi se kao stranka zalažemo za racionalniji i efikasniji teritorijalni ustroj Republike Hrvatske. Nije normalno da ovako mala zemlja ima 555 općina i gradova i 21 županiju. Svojevremeno su se Španjolci bunili i tražili teritorijalni preustroj jer su imali  previše regija, a imali su ih 17. Možemo li usporediti Hrvatsku i Španjolsku?! Mi se zalažemo za nekoliko regija, a na toj regionalnoj razini možda možemo imati predstavnike općina i gradova, a ne posebno izabranu političku nomenklaturu. To je pitanje za javnu raspravu. Jake stručne službe ključ su regionalnog razvoja, a ne 21 razina međupolitičkog odlučivanja. Primarno je moći upravljati razvojem, a to je s ovakvim ustrojstvom upitno, zaključila je Benčić.