
Službeno je otvorena „Zelena knjižnica“ koja je izdvojeni odjel Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić. Bogat program bio je namijenjen za sve uzraste, pa je tako od 10 sati održan književni susret uz čitanje priče „Saškine čokoladne pustolovine“, a u 11 sati bila je promocija knjige „Zelen“ Željke Klemenčić novinarke i urednice, koja je počela kuhati iz hobija, a danas joj gastronomija predstavlja način života.
-Knjiga je koautorski projekt s mojim kolegom i prijateljem Mariom Kučerom. To je treća knjiga koju sam napravila kao samizdat. Ova je posvećena temi Zelen, u najširem smislu te riječi. Krenula sam od ideje zelenog samoniklog bilja i onda to proširila na kompletno zeleno lisnato povrće. Vjerujem da to u našoj prehrani najviše nedostaje. U knjizi ima recepata, ali oni su zaista jako jednostavni. Kažem da je antikuharica jer tvrdim da uopće ne moraš znati kuhati da bi mogao pripremiti ovo zeleno bilje. Ovo nam je prva promocija i jako mi je drago da smo u ovom prekrasnom okruženju na prvoj promociji, izjavila je Željka Klemenčić, gastro pisac i izdavač.
Željkinu knjigu moći ćete pronaći u odjelu Zelene knjižnice koja će raditi svake subote od 8 do 13 sati. Ta knjižnica prvenstveno će biti namijenjena djeci i mladima, učenicima, znanstvenicima, ali naravno, dobrodošli su svi zainteresirani. Cilj odjela je razvijati svijest o iznimnoj biološkoj raznolikosti i istovremeno educirati o najširim temama povezanim uz prirodoslovlje.