Najmlađi rukometaši i rukometašice napokon su dočekali 21. izdanje Međunarodnog otvorenog Prvenstva Karlovca u mini i super mini rukometu. Utakmice su počele već u 09:00 sati ujutro, a u 13:00 sati održalo se svečano otvorenje u ŠSD Mladost na Rakovcu.

– Danas je ovdje 76 ekipa. Prvi dio je onakav kakvim smo ga i planirali, dok drugi dio, koji je na rasporedu 23. travnja, imat ćemo preko 110 ekipa. Imat ćemo velikih problema s organizacijom, no riješit ćemo i to, rekao je Miloš Đanković, predsjednik Organizacijskog odbora Prvenstva i predsjednik RK Š.R. Karlovac.

Susreti se igraju u tri dvorane – Sportskoj dvorani na Rakovcu, dvorani ‘Mihajla Prezelja – Mitile’ na Dubovcu i dvorani Osnovne škole Grabrik.

– Ovakvi događaji kao što je ovaj, koji okupljaju ovako velik broj mladih, znači jako puno za razvoj rukometa, a onda i športa u cjelini. Ovo je doista prigoda kad moramo pohvaliti organizatore ovog lijepog športskog događaja i čestitati im na svim ovim dosadašnjim godinama za trud i rad kojeg su posvetili organizaciji ovog turnira što, evo, možemo biti svjedoci da se iz godine u godinu pokazuje sve posjećenijim i sve bolje uređenim na zadovoljstvo, vjerujem, svih onih koji su došli ovdje. Mi se toplo nadamo, u ime Karlovačke športske zajednice, da će ovako velik broj mladih rezultirati time da će biti i bolji odabir i bolja selekcija te da će kao plod ovog rada, biti još više boljih rukometaša i boljih športaša. Nadamo se da će svi ovi mladi, koji su došli u naš grad, ponijeti sa sobom lijepe dojmove i poželjeti se vratiti kao odrasle osobe na njihovo i naše zadovoljstvo, izjavio je Željko Šančić, predsjednik Karlovačke športske zajednice.

Ovaj jedinstveni sportski događaj idealna je prilika kako vratiti sport na mjesto koje mu i pripada, a to je vrh stvaranja zdravih životnih navika te stvaranja odličnih međuljudskih odnosa.

– Moram reći da nisam nikad bio na ovakvom događaju. Osjećam se izvanredno. Divno, divno je vidjeti ovu dječicu koja imaju interes za rukomet i moram reći da se ne moramo bojati za rukomet u Hrvatskoj. Ovo je samo na ponos cijele županije. Prekrasna je organizacija. Čuo sam da ovdje ima oko 230 volontera. Svaka im čast i neka samo tako nastave, naveo je Goran Perkovac, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Događaj nisu propustili niti Damir Mandić, gradonačelnik grada Karlovca, te Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije. Sjajni seniori HRK Karlovac s veseljem su podržali sve mlade rukometaše, a što o samoj organizaciji misle upravo oni zbog kojih je sve ovo pripremljeno, upitali smo mlade rukometne nade.

Bio sam već u Karlovcu. Na Prvenstvu nisam, ali u gradu jesam. Mislim da ćemo osvojiti drugo mjesto. Sviđa mi se ovdje, Noa iz Starog Čiča.

Dobro mi je ovdje i zanimljivo. Veselim se ovakvim događajima. Rukomet je sport koji me ispunjava i on mi je najdraži sport na svijetu. Vjerujem da ću jednog dana biti uspješna i da ću braniti boje hrvatske rukometne reprezentacije, Arijana iz Zadra.

Da rukomet nije samo igra, dokazale su i gošće iz plesnih karlovačkih studija koje su svojim plesnim umijećima upriličile ovaj događaj. Sve u svemu, Školska sportska dvorana Mladost na Rakovcu, danas je definitivno bila premalena za sve dionike ovog hvale vrijednog događaja. Neka ih je čim više.

Izvor fotografija: HRK Karlovac i Andriana Baćurin