KABA

Klub Gažana: “Okupila se kritična masa željna promjena u našem kvartu, a raditi krećemo odmah”

Nezavisna lista Kluba Gažana pravo je iznenađenje komunalnih izbora, na kojima je izlaznost bila mršavih 15%. Inicijalnog naziva „Vukovi s Kupe“ ta ambiciozna skupina građana željela se posvetiti očuvanju tradicije paljenja Ivanjskog krijesa. No zbog lošeg stanja u vlastitom kvartu i nebrige gradskih vlasti za jednu od najvećih gradskih četvrti, stanovnici Gaze aktivirali su se i na komunalnim izborima kao Nezavisna lista građana Klub Gažana osvojili 5 mandata, završivši kao relativni pobjednici malih kvartovskih izbora. Naime, od ukupno 1.588 birača upisanih u popis birača, na Gazi je glasovalo 409 birača, odnosno 25,76%. Klub Gažana dobio je 183 glasa (44,85%), vladajući HDZ  144 glasa (35,29%) i DP 81 glas (19,85%). Nezavisna lista Kluba Gažana na izbore je izašla uz podršku Možemo! i SDP-a.

– Iznimno smo zadovoljni rezultatima izbora jer na Gazi dugo nije ovoliki broj građana izašao na izbore. Građanima smo pružili opciju, razgovarali smo s njima, zaista smo se jako trudili i iskopali brdo informacija o Gazi koje mi, stanovnici te gradske četvrti, znamo, ali možda se javno ne priča dovoljno o problemima s kojima su suočeni stanovnici našeg kvarta. Mi se već dugo trudimo oko očuvanja tradicije Ivanjskog krijesa i mislim da smo prepoznatljivi, za Trend medije rekao je nositelj Nezavisne liste Klub Gažana Krešimir Latin.

A što jednom kvartu treba najbolje znaju njegovi stanovnici. Gaza je jedan od površinom najvećih karlovačkih kvartova, kvart bogate povijesti, čija je infrastruktura nedostatna, a ulaganja u kvart od strane gradskih vlasti gotovo su nikakva. I lokacija na kojoj smo snimali, na zapuštenom košarkaškom igralištu, simptomatična je.

– Ovu lokaciju odabrali smo da pokažemo građanima na što liči naše igralište na kojem smo provodili mladost, poderali bezbroj lopti, tenisica, koljena, dlanova i noseva. Danas toga nema. Prošlu jesen su uspjeli promijeniti jednu tablu, toliko su napravili. A i nekadašnje odbojkaško i rukometno igralište su u jako lošem stanju, a pričamo o jedinom sportsko-rekreacijskom igralištu na Gazi, rekao je Krešimir Latin.

Klubu Gažana u planu je ono što su i do sada radili – obnova njihove četvrti i ulaganje u razvoj. Ideja za poboljšanje kvalitete života na Gazi ne manjka, a već u nedjelju imaju prvo okupljanje.

– Ono što je dobro s ovim izborima jest da se ipak okupila kritična masa ljudi koja će se ove nedjelje na igralištu na Gazi sastati. Organizirat ćemo radionice i sportske igre za djecu, pripremiti hranu, podružiti se i porazgovarati o našim projektima koje smo najavili. Mislim da će napokon doći do pozitivnih promjena, kazao je Goran Bunčić.

Glasnost i vidljivost je najbolji motivator gradskoj vlasti da nešto učini po pitanju kvalitete života u svakom kvartu.

– Ako ne budemo glasni i vidljivi, ako glasno ne upozoravamo na male probleme koji su rješivi s malo financijskih sredstava, a koji su naša svakodnevica, neće doći do promjena. Stanje će biti isto kao i proteklih petnaestak godina. Na probleme smo svi upozoravali godinama, no gradska vlast nije imala sluha. Bez suradnje na višim razinama, bez medijske pokrivenosti i vidljivosti na društvenim mrežama, bez kontinuiteta u djelovanju, teško da će vlast shvatiti građane ozbiljno, zaključno je izjavio Krešimir Latin.

Svi su pozvani osjećati se Gažanima u nedjelju kada će se ova građanska opcija sastati i spremno krenuti u formiranje bolje budućnosti u svojoj gradskoj četvrti, a sva buduća događanja i informacije zapratite na njihovoj Facebook stranici Klub Gažana.

omicron