Gradska četvrt Drežnik Hrnetić jedna je od onih rijetkih koja svoje povjerenje na održanim izborima za samoupravu nije dala HDZ-u. Iako je izlaznost bila slaba, oni koji su odlučili zaokružiti listić, to su učinili jer su željni promjene. Pobjedu je na kraju odnijela nezavisna lista čiji je nositelj mladi Matija Juran. Osvojili su ukupno šest mandata čime su i više nego zadovoljni.

Želio bih prije svega zahvaliti svima koji su izašli na izbore i dali nam glas. Nadam se da ćemo ih potaknuti da s nama redovno komuniciraju i rade. Naš krajnji cilj i je zalaganje za bolju budućnost naše četvrti i svih stanovnika, rekao nam je na početku razgovora Matija Juran.

Filip Jarnević, drugi nositelj s nezavisne liste u Drežnik Hrnetiću istaknuo je da je sve krenulo s nogostupom. Naime, paralelno s izgradnjom aglomeracije trebao je biti izgrađen nogostup kroz cijelu Gradsku četvrt, do čega nažalost nije došlo. To je, prema njegovim riječima, potaknulo veliko nezadovoljstvo mještana i zato je to prva točka njihovog dnevnog reda. Izgradnja nogostupa uvjet je kako bi se održala i škola, jedna od najstarijih u gradu- jer sigurnost djece trebala bi svima biti na prvom mjestu, naglašava Jarnević.

Jedna od točaka našeg programa bit će i most Hrnetić Jelsa koji bi trebao i morao biti veći, bolji, kvalitetniji, a trn u oku nam je i stara zgrada trgovine na Drežniku koja je u jako lošem stanju. Trebalo bi utvrditi vlasničke odnose, sanirati koliko je moguće i na kraju krajeva, prenamijeniti, istaknuo je Jarnević.

Što se tiče pomoći, računaju na svoje Dobrovoljno vatrogasno društvo, na sve ljude dobre volje i na Grad. Problema je puno, trebat će vremena za rješavanje, ali smatraju da je dobra volja čelnika Grada i više nego važna.