Na 30. dodjeli Porina dodijeljeno je 37 priznanja, između ostalog, Porini za najbolji album rock, klasične, hip hop, jazz i zabavne glazbe, za najboljeg novog izvođača, najbolju žensku i mušku vokalnu izvedbu, najbolju pjesmu te najbolji album godine.

Singrlice, koje čine članice iz Karlovca i Samobora, su za album “Folk & Roll” dobile Porina u kategoriji za najbolji album etno glazbe za 2022. godinu. 

Album je prva suradnja Singrlica i Sudar Percussion ansambla, koja je, kako kažu, osigurala tradicionalnim folk standardima svježinu i razigranost koja savršeno pristaje vedrim mitološkim temama buđenja prirode i dolaska proljeća, naglašavajući slojevitost i dubinu naoko jednostavnih životnih pitanja na koje tradicija daje svoj prepoznatljiv odgovor.

Uz zvonku i energičnu podršku Sudar Percussion ansambla, Singrlice su napravile značajni iskorak prema ovladavanju zahtjevnijim, nerijetko disonantnim zvukom (Ja posijah lane), a taj je nov i dinamičan pristup kulminirao gotovo eksperimentalnim aranžmanom u kojem su klasične udaraljke ustupile mjesto zvucima pijeska i ratarskih alata (Idejo težaki), ističu Singrlice.