Jučer su se na području Policijske uprave karlovačke dogodile dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama.

Prva se dogodila u 16.20 sati na državnoj cesti u Žakanju, naselju Donji Bukovac Žakanjski, tako što je 53-godišnja državljanka Slovenije upravljala osobnim automobilom slovenskih nacionalnih oznaka i zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubila kontrolu nad upravljačem, sletjela van kolnika, udarila u ogradu i stablo. Tom prilikom vozačica je teško ozlijeđena.

-Zbog počinjenog prekršaja izdan joj je obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće, kažu iz policije.

Druga prometna nesreća dogodila se u 23.20 sati u Karlovcu, u Rečičkoj ulici. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,57 g/kg upravljao je 59-godišnjak koji je izlazio iz dvorišta i uključivao se na kolnik, a da pritom nije propustio sva vozila.

-Uslijed toga u dio njegovog vozila udario je osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 22-godišnjakinja. U prometnoj nesreći oboje vozača teško su ozlijeđeni. Protiv 59-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava.