KABA

Najmanje štete od poplava u Ozlju – “Izvijestili su me da je situacija pod kontrolom”

Od svih poplavljenih područja u Karlovačkoj županiji s najmanje štete danas je grad Ozalj, na veliku radost građana. Tamo se vodostaj još uvijek smanjuje, a prijava o vodi u objektima još uvijek nema. Gradonačelnica grada Ozlja pridružila nam se na terenu nakon online sjednice stožera Civilne zaštite Karlovačke županije. Naglasila je kako je jedan od problema velika količina naplavina koja se sakupila na mostu u Ozlju, ali kako će se čim bude moguće u suradnji s Hrvatskim vodama i ta situacija riješiti.

Upravo sam sudjelovala na sjednici stožera Civilne zaštite Karlovačke županije gdje sam sve okupljene, na čelu sa županicom i predstavnicima Hrvatskih voda i ostalim članovima stožera, izvijestila o situaciji na području grada Ozlja. Gospodin Vlatko Pečaver, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ozlja ujedno i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite grada Ozlja sa svojim vatrogascima u jutarnjim satima obišao teren. Izvijestili su me da je situacija pod kontrolom, imamo zatvorene dvije ceste – državnu cestu u Cuzljevu prema općini Kamanje, isto tako cesta županijska na potezu Levkušje – Zorkovac na Kupi je isto tako zatvorena. Izlila se Dobra po njivama prema Gornjem Pokuplju. Još uvijek nemamo informacije nikakve da su kuće ili gospodarski objekti poplavljeni. Problem je ponovo hrpa naplavina na mostu u Ozlju što ćemo rješavati u suradnji s Hrvatskim vodama čim to situacija dopusti. Ipak je to u manjem obimu nego kad je bila situacija u rujnu prošle godine, kazala je Lidija Bošnjak, gradonačelnica Ozlja.

Prijavljenih šteta od strane građana u Ozlju nije bilo dakle voda nije dolazila do stambenih i pomoćnih objekata. U 10 sati u Ozlju stanje nije bilo kritično, naime rijeka Kupa bila je na 546 centimetar i u tendenciji opadanja  kroz nekoliko sati za razliku od Karlovca gdje je i dalje rasla. Gradonačelnica je također kazala kako su spremni i za podizanje razine vode s 500 komada napunjenih vreća s pijeskom i 1000 komada praznih vreća od prošle godine koje su izorganizirali u razgovoru s Pavlovićem iz Hrvatskih voda. Gradonačelnica je zahvalna vatrogascima i mještanima, koji su već uigrani i koordinirani na rješavanje ovih situacija, te se nada da će na ozaljskom području sve  i dalje ostati pod kontrolom.