KABA

Ispred Sportske dvorane Mladost na Rakovcu organiziran 1. humanitarni kotlić

U sklopu Dana obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji, ispred Sportske dvorane Mladost na Rakovcu organiziran je 1.humanitarni kotlić. Kuhali su se fini gulaši kojima gosti sajma nisu mogli odoljeti te su nestali u rekordnom vremenu. Sve pripremljene porcije podijeljene su uz simboličnu naknadu koja će biti donirana u humanitarne svrhe Udruzi Jak kao Jakov. Sudionici su za svoj trud na kraju dobili i zaslužene zahvalnice.

Naša ekipa razgovarala je s kuharima majstorima koji su nam otkrili recepte, poneke „čarobne“ sastojke i tajne dobrog gulaša.

Denis Karas iz Lovačkog društva Fazan iz Banskog Kovačevca uvjeren je da je njihov gulaš od divlje svinje najbolji.

Tajna najboljeg gulaša je dobar kuhar, a mi takvog imamo. Svi smo ovdje, kao što vidite, poveći ljudi što znači da smo dobri kuhari i još bolji degustatori 😊 Vješto baratamo kuhačama. Gulaš se mora kuhati cijelo vrijeme na jednakoj temperaturi i stalno se mora miješati- to je recept.

Romano Milovac iz Lovačke udruge Karlovac također je pripremao lovački gulaš od divlje svinje. Pripremili su čak 60 kila mesa, dodali malo mirodija, luka, češnjaka, paprike baranjske ljute, slatke, vegete i zadovoljni su rezultatom.

Gulaš treba često probavati dok se kuha. Ničega ne treba staviti previše, sve umjereno i to je cijela filozofija. Prvi gulaš pripremao sam prije gotovo 40 godina tako da imam podosta iskustva. Najviše nas raduje to što smo dio ovakve plemenite akcije.

Jadranka Luketić iz Udruženja obrtnika Duga Resa jedna je od rijetkih ženskih kuharica na sajmu. Kuhala je gulaš od vepra, ali recept nije željela odati da ju netko ne iskopira.

Recept i sastojci su tajna, ali koristimo samo prirodno. Puno, puno dinstamo i onda to bude super. Probala sam i ostale gulaše, fini su, ali naš je najbolji jer je malo gušći. Uvijek se odazivamo na ovakve akcije, a pritom se i dobro zabavimo.

Tko nije stigao probati gulaše, još uvijek može doći i uživati barem u glazbi. Na rasporedu je koncert karlovačkog sastava Black and white.

omicron