Ovog su vikenda u Športskoj dvorani O.Š. Ivanja Reka (Zagreb) održana taekwondo prvenstva Hrvatske za mlađe seniore U21, PH za kadete i PH za mlađe kadete.

Na kadetskom prvenstvu Hrvatske nastupilo je preko 200 natjecatelja, isto kao i na mlađe kadetskom prvenstvu, dok je na U21 prvenstvu nastupilo oko 100 natjecatelja.

Taekwondo klub Prana nastupio je sa sveukupno 15 natjecatelja na sva tri prvenstva. Četiri natjecatelja borilo se za titule kadetskih prvaka Hrvatske, sedmero ih je imalo priliku osvojiti titule mlađe seniorskih prvaka Hrvatske, dok su se tri natjecatelja borila za titule mlađe kadetskih prvaka Hrvatske.

 

Titulom kadetskog prvaka Hrvatske okitio se Karlo Bošnjak u kategoriji KM 156 – 160 cm koji je ujedno proglašen i najboljim kadetom prvenstva.

Karlo je na putu do titule prvaka pobijedio u četiri borbe i time pokazao izuzetan napredak od prošlog kadetskog prvenstva. U kadetima su nastupili još i Klara Bošnjak, Tara Rožić te Jakov Žilić, ali bez osvojenog odličja, javljaju iz Prane.

Brončanim medaljama na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore okitili su se Nikola Brnardić u kategoriji do 68 kg (1 pobjeda), Leona Grubiša do 53 kg (bp) i Ivan Latković do 80 kg (bp). Nastupili su još i Oscar Kovačić, Matea Magdić, Magdalena Kolarić i Martin Štefanac, ali bez osvojenog odličja.

Na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske nastupili su: Fran Čosić u kategoriji -43 kg koji se okitio titulom viceprvaka Hrvatske s dvije pobjede. Dunja Mirilović Petrović u kategoriji -33 kg osvojila je broncu s tri pobjede, dok je Lucas Živković u kategoriji -30 kg bez odličja.