KABA

Luka Hajdin 8. u Europi na osnovu ostvarenog rezultata u Francuskoj na EP

Veslački četverac na pariće za juniore A Hrvatskog veslačkog saveza u čijoj posadi vesla i član VK Korana Luka Hajdin, završio je nastup na Europskom juniorskom prvenstvu na drugom mjestu u B finalu, odnosno, osmi je u Europi. Ove godine je muški četverac na pariće imao 13 prijava.

U posadi četverca veslali su:  David Medica (Istra, Pula), Luka Hajdin (Korana, Karlovac), Bartol Medić (Krka, Šibenik), Nikola Kontrec (Mladost, Zagreb).

Dovoljno je kazati da su za sekundu imali slabiji rezultat od pobjednika u toj utrci, posade francuskih veslača. Za mene je ovo rezultat iznad svih očekivanja. Konačno, ista ta posada četverca nedavno je nastupila u Münchenu na Munich International Junior Regatta gdje su zauzeli 3. mjesto u B finalu. Dakle, u Francuskoj su polučili još bolji rezultat. Nije nebitno naglasiti i da ovo prvenstvo često pokreće sportaševu veslačku karijeru, rekao je Zlatko Katušin, trener VK Korana.

Ovogodišnje Europsko prvenstvo održano je u gradu Brive la Gaillarde u Francuskoj (19. do 21. 5. 2023.). U svim veslačkim disciplinama nastupilo je 26 europskih saveza članica. Mnoge posade s ovogodišnjeg prvenstva su se natjecale na svjetskom i europskom prvenstvu u veslanju do 19 godina, a prošle godine  Češka je pokupila zlatne medalje na oba događaja.

Inače, Europsko juniorsko prvenstvo uvedeno je 2011. godine, a od tada su hrvatski veslači osvojili ukupno 12 medalja od čega 3 zlatne i 9 brončanih medalja.

omicron