KABA

U sklopu kampanje Hrvatska volontira, u Karlovcu organizirana izložba umjetničkih fotografija “Mačji kašalj”

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i partneri organiziraju trinaestu manifestaciju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Ove godine naglasak se stavlja na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Održavanjem manifestacije  želi se istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim se oživljavaju najplemenitije težnje čovječanstva- težnje za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

Volontiranje je, prema riječima organizatora kampanje, izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije koji donosi pozitivne društvene promjene poticanjem poštivanja različitosti, jednakosti i sudjelovanje svih slojeva društva.

Ovogodišnji slogan kampanje je : „Mali doprinos za veliki utjecaj“.

Hrvatska volontira do sada je okupila 34 181 volontera/ke koji su kroz 2271 volontersku akciju na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 167 665 volonterskih sati!

U Karlovačkoj bazi trenutno je nešto više od 200 volontera iako ih sigurno ima još, ističe Aleksandra Podrebarac, predsjednica Udruge Carpe Diem koja je i sama volontirala punih 13 godina.

Želimo svim volonterima prije svega poslati poruku: Hvala vam što ste tu! Predivno je biti volonter. Mene je naučilo svemu onome što danas radim, vještine koje se ne uče u školi. Stekla sam puno prijatelja kroz volontiranje, puno poznanstava. Ono na što sam najponosnija je to što naša udruga većinom zapošljava svoje volontere. Dakle, svi oni koji su trenutno zaposleni u Carpe Diemu prvo su bili naši volonteri.

U sklopu kampanje Hrvatska volontira, ali i kao volonterska akcija  u sklopu programa Zajedno za bolju zajednicu, u Karlovcu je organizirana izložba umjetničkih fotografija autorice Lucije Krašić pod nazivom „Mačji kašalj“. Prema riječima Mislava Šipeka, organizatora izložbe i voditelja Centra za mlade u Grabriku, svrha izložbe je, između ostalog, prikupljanje donacija i poticanje svijesti o zbrinjavnaju napuštenih životinja.

Mi surađujemo i s udrugom Micka te im nastojimo pomoći prikupiti sredstva za rad. Svatko tko je došao pogledati izložbu i donirao određena sredstva, jednu fotografiju mogao je ponijeti sa sobom.

Podsjetimo- svi zainteresirani mogu na volonteka.hr informirati se o volonterstvu, registrirati se kao volonteri te pretraživati, ne samo u Karlovcu već po cijeloj Hrvatskoj prilike za volontiranje.