KABA

Velik broj Karlovčana okupio se na otvorenju InPut festa

Velikom povorkom lutaka u samom centru grada, svečano je otvoren 2. Internacionalni lutkarski festival Input. Sljedećih pet dana, karlovačka će publika imati priliku pogledati brojne predstave koje će glumci iz Hrvatske i inozemstva igrati na raznim gradskim lokacijama. Ove godine napravljena je i gigantska lutka „Karlovačka Zvijezda“ kojoj će se najmlađi sigurno jako razveseliti.

Naša lutka zove se zapravo Zvjezdan-Ka. Mi Karlovačani na sve dodajemo -KA, pa je zgodno dodati i u ime. Napravili su je Vanja Gvozdić, Lovorka Trdin, Andro Damiš, Nino Pavleković, a obojala ju je Marija Graša-rekao nam je jedan od organizatora, karlovački glumac Peđa Gvozdić.

Festival je prošle godine okupio tisuće posjetitelja, a ovoga puta organizatori očekuju još veći broj, jer i program je puno bogatiji nego lani. Čak 12 predstava iz Izraela, Njemačke, Čilea, Mostara, Ljubljane, iz Mostara, Kragujevca, iz Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra, Varaždina i Zorin doma stiže pred karlovačku publiku.

Sretan sam što se već sad puno ljudi skupilo, za razliku od prošle godine kad još nisu znali o čemu se točno radi. Ovo je dobar pokazatelj da smo na odličnom putu. Jedanaest predstava u konkurenciji plus bogat off program, zbilja ima za svakoga ponešto- istaknuo je Peđa.

Nakon velikog otvorenja ispred Zorin doma, publika je mogla uživati i u predstavi “Krug života”-riječ je o lutkarskom mjuziklu prema motivima „Kralja lavova“. Ovogodišnji festival dodatno je upotpunjen brojnim radionicama i edukacijama, a u Paviljonu Katzler otvorena je izložba Mile Lončar.

U sklopu ovogodišnjeg festivala može se pogledati i velika izložba radova Zlatka Boureka pod imenom ,,Zlatko Bourek u svom svijetu”.