KABA

Nagrađeni karlovački gimnazijalci koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i ostvarili sjajne uspjehe

Gimnazija Karlovac godinama se može pohvaliti izvrsnim učenicima koji svoja znanja i vještine s lakoćom prenose na razna natjecanja. Velik broj njih iskazao se u ovoj školskoj godini upravo na državnoj razini. Lana Radujković osvojila je 1. mjesto iz povijesti. U Globe programu Anja Klokočki i Bruno Trbušić osvojili su 2. mjesto. Šahovska ekipa koju čine Aurora Bićanić, Elena Galić, Magdalena Stepinac, Magdalena Sudac i Lena Turčinov ostvarile su visoko 3. mjesto. U Atom ligi ekipa koju čine Matija Alić, Antonio Mamić i Dominik Topić osvojila je 1. mjesto, dok su Ana Radočaj, Laura Vuljanić, Helena Mavrović i Niki Zorić osvojili 3. mjesto. Svoje dojmove otkrio nam je Antonio Mamić, učenik 4. razreda prirodoslovno – matematičkog smjera koji je na temelju postignutog rezultata ostvario izravan upis na FER.

– Osvojio sam 4. mjesto iz fizike. Bilo je super na natjecanju. Bilo je baš lijepo. Zadaci su bili teški. To je zapravo očekivano, jer su iz godine u godinu sve teža natjecanja. Sve u svemu, zadovoljan sam. Natjecanje se održalo u Podgori sad u svibnju. Plan mi je upisati se na FER na računarstvo što me zanima i time bih se htio baviti u životu, rekao je Antonio.

– Išla sam na 3 natjecanja, iz fizike, biologije i hrvatskog jezika. Na fizici sam bila 6. što je 3. nagrada. Na biologiji sam bila 5., a na hrvatskom jeziku 23.. Najteža mi je bila fizika. Za nju sam se trebala najviše pripremati s obzirom na velik broj zadataka, no imala sam potporu moje profesorice Mihaljević. Neki dio sam morala i sama odraditi. Natjecanje je bilo u Podgori, izjavila je Laura Vuljanić, 1. razred, prirodoslovno – matematički smjer.

Gimnazija Karlovac može se pohvaliti i sjajnim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju iz naumatike. Sva 3 prva mjesta pripala su upravo njihovim učenicima. Titulu prvaka ponijeli su Petra Borković, Zrinka Dujmović, Karlo Jurčević i Helena Mavrović. Drugo mjesto pripalo je Magdaleni Sudac, Gabrieli Jurinjak, Ani Radočaj te Anji Tuškan. Broncu su osvojili Dora Ban, Mateo Havelka, Paola Benić i Leon Paladinić Pažulinec. Nagrađeni su i svi učenici koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, a nisu u top 3. Neki su sudjelovali na više natjecanja što je doista za svaku pohvalu.

omicron