KABA

Uslijed opsežnih radova na pojedinim lokacijama promet teče usporeno; Davor Boljkovac: Policija čini sve kako bi rasteretila kritične točke

Radovi na svakom kilometru u sklopu dvaju kapitalnih projekata traju već mjesecima i ne nazire im se kraj, a prošlotjedne poplave dodatno su zakomplicirale kretanje po gradu. Danas je stanje nešto bolje.

– S povlačenjem vode s naših prometnica, pa čak i državnih cesta, stanje se nešto popravilo. Međutim, radovi u sklopu aglomeracije u određenim vremenskim periodima uzrokuju povremeno usporavanje prometa i čekanje sudionika u prometu za prolazak određenog područja, uvodno je kazao načelnik PPRP Davor Boljkovac.

Radovi se izvode na području D1 i na raznim lokacijama u gradu. Na cesti na Rakovcu uslijed izlijevanja rijeke Korane došlo je do ulegnuća , a što je oštetilo i statiku obližnje zgrade te je taj dio i dalje zatvoren za promet. Automobili se kreću zaobilaznim putem, preko Ulice Izidora Kršnjavog i naselja Grabrik. Hrnetić je prohodan do groblja, iako vožnja nije ugodna s obzirom na šahtove koje je potrebno izbjegavati. Od groblja radovi se nastavljaju, a po makadamu automobili voze slalom.

Možda najzanimljivija lokacija i kritična točka jest Banijanski most, gdje je kretanje svakodnevno otežano iz svih smjerova, s obzirom na promašenu privremenu regulaciju prometa. Valja naglasiti kako su izvođači radova odgovorni za osiguravanje lokacija na kojima se izvode radovi te za privremenu prometnu regulaciju i pravilno postavljanje signalizacije.

– Mi ne prepuštamo ništa slučaju jer naši policijski službenici na najfrekventnijim prometnicima pristupaju fizičkoj regulaciji prometa, odnosno upravljanjem prometom, i na taj način nastojim skratiti vrijeme čekanja. Svjesni smo da su na nekim punktovima čekanja duža, istaknuo je načelnik PPRPR Karlovac Davor Boljkovac, izrazivši razumijevanje za nervozne građane koji se teško probijaju do posla i, u poslijepodnevnim satima, svojih domova.

Ususret turističkoj sezoni Davor Boljkovac kazao je kako se očekuju gužve te mole građane za strpljenje i oprez.

– U ova prva četiri mjeseca svjedočili smo povećanju cestovnog prometa od 12% posto u odnosu na referentnu 2019. godinu. S ulaskom u ljetne mkesece očekujemo velik priljev vozila. Molimo građane da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, oboružaju se strpljenjem te da poštuju znakove policijskih službenika koji na frekventnim lokacijama vrše upravljanje prometom, zaključno je kazao Davor Boljkovac.