KABA

Povodom 32. obljetnice Hrvatske vojske najviše promaknutih, pohvaljenih i nagrađenih, ministar Banožić u Karlovcu uručio nagrade

Hrvatska kopnena vojska simbolično obilježava Dan prvog postrojavanja na stadionu u Kranjčevićevoj 28. svibnja 1991. Tom prigodom ministar Banožić dodijelio je pripadnicima Hrvatske kopnene vojske zaslužene nagrade i priznanja i naglasio kako redovito rade na modernizaciji vojske.

Ukupno je promaknuto 676 pripadnica i pripadnika Hrvatske kopnene vojske, od čega su 122 žene. Promaknuto je 338 vojnika u čin pozornika i 86 u čin razvodnika. Danas je u Karlovcu dodijeljeno 25 pohvala i nagrada.

-Projekt Bradly i Patria su već dugi niz godina potreba Hrvatske vojske. Ako sve bude u redu, 67 oklopnih vozila Bradley će biti potpisano već idući mjesec i trebale bi ući u kopnenu vojsku s početkom sljedeće godine. Tako ćemo stvorit jednu novu sposobnost Hrvatske vojske koju smo do sada uvježbavali s našim saveznicima i partnerima. Tu je i 30 patria – borbenih oklopnih vozila, koja su dugi niz godina stvarana u planovima, osobito s daljinskim upravnim stanicama, tu su i spike i tow rakete kao dodatna oprema za oklopna vozila. Protuzračna obrana kratkog dometa do konca ove godine bi trebala biti uvedena u vojsku, projekata je zaista mnogo. Stvaramo malu, modernu i sposobnu vojsku, kazao je Mario Banožić, ministar obrane Republike Hrvatske.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera general pukovnik Siniša Jurković u ime načelnika Glavnog stožera čestitao je pripadnicima HKoV-a 32. obljetnicu, prisjetio se poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja i početaka ustrojavanja HV-a i  istaknuo je kako je Hrvatska vojska danas moderna respektabilna vojska, ponosna članica NATO saveza.

Uputivši prigodne čestitke povodom Dana Hrvatske kopnene vojske zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić poručio je:

-Hrvatska kopnena vojska razvila se u najveću i najmoćniju granu Hrvatske vojske, a naša vizija je biti i modernija grana.

Od nagrađenih obratili su se časnički namjesnik Mladen Tabaček, bojnik Mario Lukežić i stožerna narednica Diana Bekić.

-Izrazita mi je čast i zadovoljstvo što mogu svima čestitati 32. obljetnicu Hrvatske kopnene vojske i nadolazeći Dan državnosti. Ponosan sam zbog dobivene nagrade, to mi je vjetar u leđa i motivacija za daljnji rad i na svoj tridesetogodišnji staž u vojsci, rekao je Mladen Tabaček.

-Voditelj sam odsjeka u odjelu za komunikacijsko informacijske sustave zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske. Uloga našeg odjela je izuzetno bitna jer podupire sustav zapovijedanja i nadzora u stacionarnim i terenskim uvjetima. Uvijek je čast i zadovoljstvo kad se prepozna trud i to mi je poticaj za daljnji rad, kazao je Mario Lukežić.

-Danas mi je uručena pohvala zapovjednika Hrvatske kopnene vojske za izniman doprinos u radu. Što je vrlo motivirajuće i za mene i za moje kolege, kazala je Diana Bekić.

omicron