Duga tradicija Športske zajednice Duga Resa i dalje traje tako da je po 31. puta održana svečanost proglašenja najboljih športaša Grada Duge Rese za 2022. godinu. Također je ovom prigodom izdana i 25. brošura o svim sportskim uspjesima, ovaj puta pod nazivom „Dugoreški sport 2022“.

-Mi ovu priredbu zovemo Večer Dugoreškog sporta, gdje nagrađujemo najbolje sportaše grada Duga Rese od najmanjih do najvećih prema uspjesima koje su postigli u prošloj godini. Imamo individualne nagrade i skupne nagrade su jedino za sportske klubove. Grad Duga Resa je jedini Grad u Karlovačkoj županiji koji daje za prva tri pojedinačna mjesta i novčane nagrade, kazao je Marko Benić, predsjednik Športske zajednice Duga Resa.

Na ovoj večeri Dugoreškog sporta prva tri mjesta su nagrađena i novčanim nagradama od 3 tisuće kuna za 1. mjesto, 2 i pol tisuće za drugo te 2 tisuće kuna za treće mjesto. Nagrađeno je ovaj puta 7 osoba u raznim kategorijama, ali nagrade nisu jedino što su pripremili za ove sportaše, njihove roditelje i trenere.

-Podjela, bit će i muzička točka i na kraju zakuska za nagrađene. Muzička točka bit će plesna grupa iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, kaže Benić.

Nakon uvodnih pozdrava svim sportašima, trenerima i roditeljima svi govornici su se zahvalili svima prisutnima na trudu i zalaganju koje daju u sport te su naglašavali kako je vrlo bitno podupirati, pogotovo mlade, sportaše da se nastave baviti sportom, zdravo živjeti i sudjelovati u svečanostima kao što je ova.