KABA

Bivši karlovački gimnazijalci obilježili 50 godina mature

Iz gimnazijskih klupa izišli su sad već davne 1973.godine. Danas, 50 godina kasnije uspomene na srednjoškolske dane ne blijede. Životi su ih odveli na različite puteve, ali zato se redovito okupljaju, druže i prizivaju u sjećanje sve one mladenačke slike, snove, sretne i sjetne trenutke. Naša ekipa s ovom se veselom generacijom Karlovčana podružila na Starom gradu Dubovcu.

Prohujalo je pola stoljeća od kada smo dijelili gimnazijske dane i školske muke, nestašluke  i ljubavi, zajednička odrastanja i snove, one najljepše godine“… poručila je svojim stihovima Sonja Pavlaković Gojak, nekadašnja karlovačka gimnazijalka. Ovakvim susretima uvijek se raduje i nada se da će ih biti još puno.

Ja pamtim naša prekrasna druženja. Mi nikad nismo iz škole išli doma, nikako se nismo mogli rastati. Skupljali smo novce za jedno piće pa ga dijelili. Baš je bilo divno. Imam sreću što sam išla u jako dobar razred. Od mature smo se okupljali svake godine, tu tradiciju njegujemo i danas.

Ovom skupu generacije rado se odazvala i Marina Majoli koja je čak i zasuzila pred našom kamerom prisjećajući se svojih srednjoškolskih dana.

Toliko je godina prošlo, ali vrijednosti i volja za životom nisu nam dozvolili da se ne nađemo nakon 50 godina, ponovno na istom mjestu. Veliko je to veselje vidjeti stare prijatelje, kolege, znati da smo dobro i da živimo i dalje-s našim usponima i padovima.

U ovoj generaciji gimnazijalaca bio je i Zlatko Lenuzzi , jedan od glavnih organizatora ovog veselog okupljanja.

Sjećam se svih profesora iz srednje. Pratim sve jer organiziram ova druženja praktički od prvog dana. Nakon Gimnazije, otiša sam studirati turizam u Dubrovnik, zaposlio se i tako…50 godina kasnije još sam tu 😊

Zlatko nije ni u jednoj sekundi skrivao svoje veselje, a priželjkuje samo zdravlja kako bi se sa svojim školskim kolegama mogao družiti još puno godina.

Sigurni smo da mnogi od nas misle kako su godine koje živimo zapravo one najbolje godine. Postali smo mudriji, posjedujemo iskustvo i sad možemo sve jer imamo nas. Treba nam samo vrijeme za sve ono što istinski poželimo“, poručili su nam na kraju ovi veseli Gimnazijalci.