KABA

DVD Jurovski Brod raznim aktivnostima obilježava 70 godina djelovanja

DVD Jurovski Brod slavi 70 godina postojanja i djelovanja, a tu veliku obljetnicu odlučili su obilježiti bogatim programom za velike i male.

Danas su tako, na igralištu kod škole Žakanje organizirali aktivnosti za najmlađe. Bio je tu Zip line, razni zanimljivi poligoni, simulacije požara- učilo se kako gasiti vatru,  a članovi DVD-a Karlovac održali su prezentaciju s potražnim psima. Naša ekipa razgovarala je s Dinom Pečaverom, predsjednikom DVD-a.

Ovo nam je zapravo uvertira u veliku proslavu. Želja nam je prikazati sav doprinos našem kraju. Kasnije imamo klasičnu proslavu sv. Florijana uz Svetu misu i zabavu na Trgu.

Dino smatra da je edukacija mladih od iznimne važnosti jer novih im snaga uvijek treba. Trenutno ih je 75 odraslih članova. Korona im je malo poremetila planove i rad, ali sve će se to, kako kaže, vratiti u normalu.

Ima nas 20-tak dečki koji smo stalno u operativi i imamo dobrog zapovjednika koji radi u JVP u Karlovcu. Ono što nam treba hitno je dobar novi kombi, ističe Pečaver.

Mališanima je najzanimljivija aktivnost bila druženje s potražnim psima. KA 9 tim DVD-a Karlovac prikazao je traženje izgubljenih, dementnih osoba u šumi, kao i rad s potražnim psima u vidu dresure (poslušnosti), detekcije loptice, hrane i slično.

Rad s potražnim psima intenzivan je i naporan. Da bi pas došao do prve licence, potrebno je 2 godine rada i dresure. Trenutno u službi imamo tri potražna psa, naglasio je Nikola Bakale.

DVD Jurovski Brod nastavlja s aktivnostima. Svečana sjednica na rasporedu je 11. lipnja, a završna svečanost će biti 17.  lipnja , također na igralištu, uz zvuke poznatog tamburaškog sastava “Fijaker”.