KABA

Taekwondo spektakl u Karlovcu- svečano otvoren Hallelujah Cup 2023

U Sportskoj dvorani na Rakovcu svečano je otvoren još jedan World Hallelujah Cup u taekwondou. Organizator je, kao i uvijek- Taekwondo klub Karlovac.

Ovo nije samo natjecanje. Ovo je misija, prijateljstvo, vjera, ljubav i ono što nas veže iznad svega-naš voljeni taekwondo, rekla je na samom otvorenju Tamara Pradegan, predsjednica organizacijskog odbora.

Međunarodno taekwondo natjecanje Hallelujah Cup održava se već dugi niz godina, a natjecatelja je svaki put sve više, što dovoljno govori o popularnosti ovog sporta, kako u Karlovcu, tako i šire. U Sportsku dvoranu na Rakovcu danas je tako pristiglo 500-tinjak natjecatelja, odnosno 48 ekipa iz 14 zemalja.  Organizatoricu Mirjanu Brežan posebno raduje činjenica da se manifestacija ove godine uklopila u veliku proslavu- 55 godina od osnutka Taekwondo kluba Karlovac.

Svatko ostavlja svoj trag, svaki natjecatelj,svaka medalja, svaki uspjeh. Uvijek se tome radujemo. Puno ljudi je prošlo kroz naš klub. Uvijek su to dragi ljudi-sretnemo se, neki su tu, neki žive u drugim zemljama. Taj naš sport čini puno prijateljstava koja ostaju u srcima zauvijek.

Viktor Romančuk iz Hrvatskog taekwondo saveza smatra da su ovakve sportske manifestacije jako važne i to iz više razloga.

Hrvatska je jako mala zemlja, ali u svjetskim razmjerima mi smo velesila. Imamo velik broj turnira kao što je Hallelujah Cup na kojma se stječe iskustvo. Uz genetiku koju imamo, ostvarujemo odlične rezultate. Uostalom, osvajači smo olimpijskih medalja, što nije mala stvar.

Na turniru se natječu i članovi Pandas tima, kao i Prane. Karlovačkih snaga ne nedostaje, a u odlične rezultate ne sumnjamo.