U sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ učenici Gimnazije Karlovac odlučili su obilježiti djelovanje svog volonterskog kluba. Ispred Male škole Gimnazije nalaze se dvije betonske klupe koje su ovom povodom učenici političke geografije, nacrtne geometrije i likovnoga zajedno uredili.

Gimnazija Karlovac se priključila manifestaciji „Hrvatska volontira“ u suradnji s Centrom za mlade u Grabriku s kojima inače surađujemo tijekom godine. Odlučili smo napraviti jedan manji mural ispred naše Male škole. Izabrali smo dva citata.Na taj način smo obilježili ne samo tjedan volontiranja nego i našu cijelu školsku godinu, kazala je profesorica Margareta Kulaš.

Mural će sada svakodnevno podsjećati učenike na vrlo bitne vrijednosti u životu, a razgovarali smo i s mladim učenicima koji su pomogli u realizaciji istoga. Pitali smo ih naravno što njima znači volontirati i zašto je to postao bitan dio njihovih života.

Volontiram i u Centru za mlade grabrik svake subote pa sam se pridružio i ovome. Jako mi je drago da volontiram jer pomažem djeci, znam da učenje nekad zna biti izazovno i drago mi je da mogu pomoć nekome kome to ide teže, rekao je učenik 2.c razreda Gimnazije Karlovac Andro Frketić.
Mislim da je jako bitno pomagati drugima i raditi s drugim ljudima i pomagati, osobito djeci koji nisu iz ove države. Isto kako njima treba pomoć ponekad treba i nama i očekujemo to od drugih ljudi, dodala je Anja Humić, također učenica 2.c razreda Gimnazije Karlovac.

S ovim pozitivnim pogledom na volontiranje gimnazijalci će nastaviti pomagati svima kojima je to potrebno te se držati izreka koje sada krase prostor ispred njihove škole.