KABA

Od lipnja u Centru za mlade Grabrik starta novi kreativno-edukativni program posvećen novinarskoj profesiji

Udruga Carpe Diem i Centar za mlade u Grabriku imaju dobar plan za ljeto – pokreću volonterski program za mlade novinare i kreativce.

– U razgovoru sa srednjoškolcima došli smo na ideju organiziranja opuštenog i fleksibilnog volonterskog programa za sve one koji žele razviti svoje spisateljske vještine i znanja vezana uz proizvodnju audiovizualniog sadržaja. Program dotiče i Info portal za mlade Karlovaake županije, a mladi će moći odabrati jednu od tri sekcije unutar volonterskog programa, istaknuo je Mislav Šipek, voditelj Centra za mlade u Grabriku i projekta Zajedno za bolju zajednicu.

Svi zainteresirani moći će izabrati educirati se u područjima reportažnog novinarstva, pisanja kolumni i snimanja podcasta. U sklopu reportažne sekcije mladi će pisati tekstove za Portal za mlade, dok će kolumnisti razvijati kreativnost i vježbati pisanje kratkih priča. Za one koji vole snimati audio uratke oprema za rad dostupna je u prostorijama Centra za mlade Grabrik, a njihove snimke uz pomoć volontera-edukatora poprimit će oblik intervjua ili možda debate.

Prijave su otvorene do 31. svibnja, a program će trajati cijelo ljeto. Mislav Šipek zaključno je dodao da se za sva otvorena pitanja obratite ekipi Centra za mlade Grabrik.

– Ako niste sigurni je li to nešto za vas, slobodno se prijavite i dođite na prvi termin. Tu smo da pomognemo, a program ćemo i prilagoditi kako bi svatko našao svoje mjesto i imao priliku steći vještine i znaja koja traži, poručio je Mislav Šipek.