KABA

Tri dana “Klasike u parku” ove godine kao dio Otvorenog tjedna Glazbene škole Karlovac

Glazbena škola Karlovac pripremila je trodnevni glazbeni spektakl na otvorenom pod nazivom Klasika u parku kao završetak manifestacije OTVORENOG TJEDNA. U tom tjednu, Glazbenu će školu Karlovac posjetiti učenici osnovnih škola Karlovačke županije i  grada Karlovca kao i polaznici karlovačkih vrtića.

Prvi Proljetni koncert bit će u četvrtak, 1. lipnja u 17:00 sati u Glazbenom paviljonu, a nastupit će mali zbor, orkestar gitara i harmonikaški orkestar.  Drugi Proljetni koncert na rasporedu je u petak, 2. lipnja u 18:00 sati na velikoj pozornici u parku ispred Glazbene škole Karlovac, a nastupit će polaznici male glazbene škole Karlovac, veliki zbor, mali i veliki gudački orkestar i puhački orkestar Glazbene škole Karlovac.

Veliko finale trodnevnog glazbenog programa je u subotu, 3. lipnja u 19:00 sati na velikoj pozornici u parku ispred Glazbene škole Karlovac, a nastupit će Karlovački komorni orkestar. Park će se za tu priliku ponovno pretvoriti u veliku koncertnu dvoranu. Nakon prošlogodišnjih sjajnih izdanja pod istim nazivom ove se godine vraćamo s još boljim, atraktivnijim programom! Potaknuti uspjehom prošlih godina, dirnuti velikom podrškom publike Karlovački komorni orkestar osnažen puhačima ponovo dobiva nazivnik Karlovačkih simfoničara. U istom orkestru će se tako naći naši učenici, njihovi profesori,  članovi Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT i orkestara HNK u Zagrebu i Rijeci, istaknula je ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak.

Orkestrom će ravnati maestro Veton Marevci, Karlovčan sa splitskom adresom, koji ne propušta priliku za suradnju sa svojom bivšom školom. Na programu će biti i svjetski poznate kompozicije: Dvije Suite Eduarda Griega i San ljetne noći Felixa Mendelssohna koje će slušatelji zasigurno vrlo lako prepoznati i u njima uživati.

Iz Glazbene škole pozivaju gledatelje da ponesu dekice, dođu u park i uživaju u jedinstvenim glazbenim doživljajima.