KABA

Streljački klub Duga Resa zavijen u crno – na prvenstvu Hrvatske u Osijeku preminuo trener Ivan Maraković, zaštitni znak kluba

U subotu i nedjelju u Osijeku je održano prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za juniore/juniorke i seniore/seniorke. Na prvenstvu su sudjelovali i članovi Streljačkog kluba Karlovac.

Ekipa juniora je nastupila u sastavu Franko Kraljik, Enzo Jarnjak i Luka Kokalović te osvojila drugo mjesto od devet ekipa. U pojedinačnoj konkurenciji je najuspješniji bio Franko Kraljik koji je osvojio treće mjesto kod mlađih juniora u konkurenciji 29 natjecatelja dok je kod juniora ušao u finale kao četvrti,  a nakon finala završio na 6.mjestu. Seniori – Siniša Kotur, Davor Trbušić i Nikola Grčić osvojili su treće mjesto od ukupno deset ekipa dok su seniorke također treće (Lana Krnić, Klara Simić i Jasmina Svilić), ali u konkurenciji četiri ekipe.

Nažalost, uspjesi karlovačkih strijelaca ostali su u sjeni zbog tužnog događaja. Naime, nakon završetka natjecanja u Osijeku preminuo je zaštitni znak dugoreškog streljačkog kluba Ivan Maraković . Iznenada mu je pozlilo i iako mu je pružena pomoć, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

Maraković je rođen 26. kolovoza 1948. godine u Gornjem Mrzlom Polju. Bio je zaljubljenik u sport; bavio se rukometom, atletikom, a u streljaštvu je ipak najviše uživao.

Pogreb Ivana Marakovića održat će se u srijedu, 31. svibnja, u 17:30 sati na Rimokatoličkom groblju Dubovac u Karlovcu.

Počivao u miru

foto: KAŠ Online