
U organizaciji Trgovačko-ugostiteljske škole na terasi Aquatike održan je Junior Barmen Cup, natjecanje namijenjeno srednjoškolcima ugostiteljskih struka. Na ovogodišnjem natjecanju nastupili su i gosti iz jedne od zemalja regije.
– Ove godine natječe se deventaestero učenica i učenika, a gosti su nam došli iz Slovenije. Natječe se sveukupno devet škola, kazao je Damir Pleša, ravnatelj TUŠ-a.
Dvije su discipline u kojima su učenici prezentirali svoja znanja i vještine.
– Standardno se natječu u pripremi klasične duge barske mješavine i flairu, koji je više akrobatska vještina. U flairu se natječe dvoje učenika, ostali se natječu u klasičnoj kategoriji, priča nam Damir Pleša.
Barmeni pripremaju svoje originalne recepture, a na današnjem natjecanju predstavljen je i koktel natjecateljice iz Karlovca, učenice Trgovačko-ugostiteljske škole.
– Danas sam pripremila koktel Ginger Val Tina, a radi se o mojoj originalnoj recepturi. Sastoji se od gina, sirupa od jabuke, limunovog soka, Maraschina i dekoracija. Ideja mi je bila napraviti koktel koji bi bio oda Karlovcu, priča nam Valentina Žgela, učenica 3. razreda.
Valentina dodaje kako se prvo zaljubila u flair, a u školi se zainteresirala za miješanje, baš kao i većina natjecatelja ovogodišnjeg Junior Barmen Cupa. A osim Valentine, još je dvoje Karlovčana sudjelovalo u miješanju šarenih i ukusnih koktela te su svi natjecanje završili uspješno, pokazavši kako je ponekad ljubav prema onome što radimo jedinstveno pogonsko gorivo u daljnjem životu, ma gdje god nas put nanese.