KABA

Sjajni rezultati Inline hokej kluba Karlovac

Inline hokej klub “Karlovac” osvojio je naslov državnog prvaka nakon duge i zahtjevne natjecateljske sezone. Trud, rad i ogromno zalaganje urodilo je plodom. Naslov prvaka ova vrijedna ekipa osvojila je i prošle godine, stoga ovo nije nikakva slučajnost.

Posljednje kolo prvenstva Hrvatske za seniore odigrano je upravo u Karlovcu. Domaćini su premoćno osvojili prvo mjesto te iza sebe ostavili Dolenjske Toplice i Tapire iz Zagreba. Antonio Markezić najbolji je strijelac prvenstva, a Roko Kurtagić najbolji vratar. Velik je ovo uspjeh za ovu vrijednu, ali i nadasve skromnu karlovačku ekipu.

Jako smo zadovoljni i sretni. Igrali smo dobro cijelu sezonu, trenirali smo, borili se i očekivano smo prvi jer smo konstantno na vrhu ljestvice. Sezona je bila uspješna i što se tiče klinaca, tako da je sve skupa jako dobro. Mislim da je najvažnije to što smo prava klapa, prava ekipa, istaknuo je David Banay, član seniorske ekipe i trener mlađih uzrasta.

Iako je riječ o sportu koji još uvijek u Karlovcu nije dovoljno populariziran, pa čak ni u Hrvatskoj, interesa ima, barem što se tiče odraslih članova.

Ima nas 80-tak pod opremom što je duplo više nego prije recimo 5 godina. Ide na bolje. Radimo na tome da privučemo što veći broj mladih. Ove godine smo išli i po vrtićima, predstavljali hokej kao sport, organizirali smo školu rolanja i tako. Trudimo se, naglasio je Banay.

Što se tiče planova za dalje, ima ih poprilično.  Želja im je poboljšati uvjete rada, urediti do kraja dvoranu, pojačati i unaprijediti treninge i još štošta. David je uvjeren da će to sve uspjeti ostvariti.

Podsjetimo, završeno je i Prvenstvo Hrvatske u hokeju na ledu za žene. Karlovčanke su u posljednjoj utakmici poražene od ekipe Siscije rezultatom 6:0. Karlovčanke su kroz cijelu sezonu pokazivale srce i veliku želju, ali nažalost sa samo četiri tjedna leda godišnje,više od ovoga ne ide. Ipak, u Karlovac je došla jedna pojedinačna nagrada. Ana Katušin proglašena je najkorisnijom igračicom regularnog dijela prvenstva.