KABA

Karlovac domaćin europskom Confederations Cupu u baseballu

U Karlovcu se od 7. do 11. lipnja održava završnica Confederations Cupa, drugog po snazi europskog kupa u baseballu, čime BK Olimpija, najtrofejniji karlovački sportski klub i najtrofejniji hrvatski baseball klub, ujedno i službeno počinje obilježavanje svoje 40. obljetnice.

Confederations Cup je drugi po snazi kup u sustavu europskog baseballa, a u Karlovcu će se za naslov najboljeg nadmetati sedam momčadi. Iz Španjolske dolaze Astros Beisbol (Valencia) i Tenerife Marlins (Santa Cruz de Tenerife), predstavnik Belgije su Hoboken Pioneers (Antwerp), Francusku predstavljaju Les Lions (Savigny sur Orge), Švicarsku Therwill Flyers (Therwill), Austriju Vienna Wanderers (Beč), a Hrvatsku karlovačka Olimpija.

Raspored grupa

Grupa A: Olimpija Karlovac, Vienna Wanderers (Beč, Austrija), Astros Beisbol (Valencia, Španjolska), Hoboken Pioneers (Antwerp, Belgija)

Grupa B: Therwill Flyers (Therwill, Švicarska), Les Lions (Savigny sur Orge, Francuska), Tenerife Marlins (Santa Cruz, Španjolska)

Svakog dana na rasporedu su tri utakmice pa tako u srijedu 7. lipnja igraju:

10:00 Astros Beisbol (Španjolska) – Hoboken Pioneers (Belgija)
13:30 Tenerife Marlins (Španjolska) – Therwill Flyers (Švicarska)
17:00 Olimpija Karlovac – Vienna Wanderers (Austrija)

Svakog dana utakmice se igraju u istim terminima. Domaća Olimpija u četvrtak u 17 sati igra protiv Astrosa, a u petak u 17 sati protiv Hobokena.

U subotu i nedjelju je razigravanje za plasman. U subotu u jutarnjem terminu igra se razigravanje za ostanak, a u 13:30 i 17:00 polufinale. Olimpija igra u 17 u slučaju da se plasira u polufinale. U nedjelju je u 10 ujutro na rasporedu završna utakmica razigravanja za ostanak, u 13:30 susret za 3. mjesto, a u 17 sati finale turnira.

Ulaz na sve utakmice je besplatan, a posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda.

Rezultate, tijek utakmica, sastave momčadi i sve ostale informacije moći ćete pratiti i ovdje.