KABA

Karlovački nogometaši kvalifikacijske susrete odigrat će sa Zadranima – prvi susret na rasporedu je 11. lipnja

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je ždrijeb kvalifikacija za popunu natjecanja drugog i trećeg stupnja u natjecateljskoj godini 2023./24. U ždrijebu su sudjelovali prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović, izvršni direktor Tomislav Svetina, voditelj odjela natjecanja Neven Šprajcer, povjerenik SuperSport Prve i Druge NL Josip Brezni te članovi Natjecateljske komisije Ivan Peraić, Ivan Novak, kao i tajnik iste Željko Bel.

Nogometaši Karlovca 1919 kvalifikacijske susrete za SuperSport Drugu ligu odigrat će s ekipom Zadra – 11.lipnja u 17:30 na rasporedu je susret prvog kola, a uzvrat će se igrati 17.lipnja, u isto vrijeme.

Ekipa iz Zadra zapravo je doprvak Treće lige Jug, naslov prvaka osvojila je Zagora iz Unešića. U 30 odigranih kola osvojili su 65 bodova, pet više od drugoplasiranog Zadra, tako da su odmah prionuli ulaganju u infrastrukturu kako bi ispunili sve uvjete za nastup u višem rangu. Zašto onda oni ne igraju kvalifikacije?

Zato što je Hrvatski nogometni savez objavio da Zagora nije ispunila sve kriterije za ulazak u 2. NL. Komisija je utvrdila da ne ispunjavaju jedan od sportskih uvjeta – nemaju momčad početnika. Iako je upravu dalmatinskog niželigaša ova odluka naljutila i najavili su žalbu, ista očito nije urodila plodom. Tako će sad karlovački nogometaši snage ipak odmjeriti s temperamentnim Zadranima.