KABA

Koncert gitarista završio je iznenađenjima

Svake godine učenici gitare u klasi profesorice Tene Bunčić održavaju koncert za roditelje i posjetitelje kako bi pokazali ono što su kroz godinu naučili, tako su i ove godine koncert započeli predstavljanjem od najmlađih do najstarijih učenika, a na kraju su počastili gledatelje i posebnim točkama.

Koncert je bio završni moje klase i ove u Karlovcu i područne škole u Slunju, iako oni nisu mogli biti fizički s nama pa smo pustili snimke. To je uglavnom osnovna glazbena škola, to je uzrast od 1. osnovne do 8. razreda, s tim da imamo u mom ansamblu, čije smo ime večeras promovirali kao „A je to!“ imamo učenike i srednje škole, kaže Tena Bunčić, profesorica gitare.

S obzirom na to da je program koji su svirali na posljednjih nekoliko koncerata i natjecanja bio više klasičan, na ovom su završnom koncertu učenici svirali „revijalnu“ glazbu uz neke popularne hitove.

Ovaj zadnji koncert mi uvijek napravimo više komercijalan, odnosno revijalan gdje zapravo svaki učenik odsvira jednu kompoziciju koja je, u biti, više modernija, vuče na jazz, blues. U drugom dijelu, pošto ja volim komornu glazbu imamo komorne sastave gdje par učenika svira moderne skladbe kao što su My Way i Sound of Silence, kaže profesorica Bunčić.

Učenici koji sudjeluju u komornom ansamblu A je to predstavili su se u nekoliko različitih izdanja: od tria koji je svirao valcer do kvarteta koji je izveo melodiju iz crtića „A je to“. Završili su ipak u punom sastavu od 6 gitara, jedne violine i jednog cajóna, a jedan gitarist prihvatio se i mikrofona te su izveli i pjesmu My Girl. Kažu, nazvali su se „A je to!“ kako bi opravdali pogreške kojih u nastupu ovaj puta nije bilo.