KABA

“Pizzeria Z1” osvojila 12. memorijalni malonogometni turnir “Josip Golub – Gole”

Malonogometni klub Guci organizirao je 12. malonogometni memorijalni turnir “Josip Golub – Gole”, a prijavilo se 16 ekipa. U skupini A igrali su: Young Boys, MNK Čeglji, Andy Grill i MNK Jastreb, u skupini B: CB Andrea, Tomić A.G. ZG, DVD Volavje i NK Tuškani, u skupini C: CB List, CB On Off, MNK Boemi i Tur De Frans, a u skupini D: CB Domino, Trgovina Vrba, MNK Guci i Pizzeria Z1.

– Ovo je već 12. malonogometni turnir u čast Josipu Golubu. Nazivali smo ga Gole. On je bio naš sumještanin. Isto tako, bio je član DVD-a Guci. Jako smo ga voljeli i evo, već se 12. godinu za redom okupljamo ovdje njemu u čast. Apsolutno smo zadovoljni odazivom. Mi smo sami ograničili turnir na maksimalnih 16 ekipa, jer isto tako ne možemo odigrati u danu više utakmica na jednom terenu. Turnir je počeo u 9 sati ujutro. Neke ekipe smo, nažalost, morali odbiti. Na godinu mislimo proširiti ovaj turnir i da pozovemo još više ekipa u ovo naše divno selo, rekao je Darijo Šikljan, član MNK Guci i organizator turnira.

Ekipe dolaze iz područja Karlovačke i Zagrebačke županije. Za sudjelovanje na turniru platile su 80 eura kotizacije iz čega je proizašao nagradni fond. Prvo mjesto iznosi 50% uplate i pehar, drugo mjesto 30% uplate i pehar, a treće mjesto 10% uplate i pehar. Šikljan nam je otkrio i kakva je trenutna situacija u njihovom malonogometnom klubu.

– Nismo možda zadnju sezonu završili najbolje. Završili sm0 9. od 10 ekipa. Prethodnu sezonu bili smo 5. na tablici. Imamo tu domaće dečke koji zajedno s nama igraju i druže se. Kao što vidite, napredujemo. Napravili smo nadrstrešnicu zadnjih dana. Samim time, mi smo tu domaći dečki. Želimo da igraju domaći dečki. Ne želimo da nekoga sa strane dovodimo i plaćamo. Želimo domaće dečke, bili prvi ili zadnji, objasnio je Šikljan.

Mario Golub dugogodišnji je član kluba i gotovo cijeli život vrti mu se oko nogometa. Ponosan je na svoje članove kao i sve posjetitelje koji su prepoznali njihov rad.

– Sve je super. Imamo 16 ekipa. Četiri skupine po četiri ekipe. Po dvije idu dalje. Od jutra ima dosta ljudi. Troši se dosta na šanku tako da ćemo na kraju biti baš zadovoljni sa svime. Mislim da bi se ovdje Pizzeria Z1 mogla istaknuti kao i MNK Čeglji. A sad, sve je moguće u nogometu. Lopta je okrugla. Čeglji su sad za turnir skupili malo drugačiju ekipu, ali to su nam, ono, prvi rivali. Sad je ovo neka nova ekipa, pa nismo baš upoznati s njima. Koliko vidim, danas su oni prvi favoriti, izjavio je Mario Golub, član MNK Guci i organizator turnira.

Na pitanje je li teže igrati kod kuće ili kod nekog drugog na turniru, Mario nam je odgovorio da je kod kuće veća želja da se napravi nešto veliko, ali je i najveći gušt.  Ipak, nisu se proslavili na vlastitom turniru, ali zato su slavile sljedeće ekipe. U utakmici za 3. mjesto DVD Volavje pobijedio je CB Andrea rezultatom 2:0, a u finalu su se sastale Pizzeria Z1 i Tur De Frans. Iako s minimalnih 1:0, Pizzeria Z1 pokazala je nadmoć tijekom cijelog turnira i posve opravdano osvojila 1. mjesto. Pobjednički sastav Pizzerije Z1 činili su: Oreški, Puntijar, Mandić, Bilać, Ključarić, Čepin, Mouchine i Belančić, dok su za Tur De Frans igrali: I. Klanac, L. Klanac, Maravić, Mikša, Matulin, Market, Gruičić, Derdić i Žgela. Za najboljeg strijelca proglašen je Miljenko Bencalić iz DVD-a Volavje koji je postigao 4 pogotka. Iz pobjedničke ekipe dolaze Antonio Mandić kao najbolji igrač te Nikola Oreški kao najbolji vratar koji je primio svega 1 pogodak tijekom cijelog turnira. Već tradicionalno, nakon turnira je sve prisutne zabavljala grupa “Miljac i slatki dodir” za koju domaćini tvrde da se već udomaćila u Gucima i da se drže provjerenog. Uvjereni smo da se i njihov Gole s nebeskih tribina ponosi svojim selom i svima onima koji ga se sjećaju s toplinom oko srca.