KABA

Svečana sjednica povodom Dana grada Slunja – dodijeljena javna priznanja i zahvalnice, otvoren novoizgrađeni parking

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slunja, povodom Dana grada održana je danas. Prethodila joj je Sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju koju je predvodio dekan Slunjskog dekanata, vlč, Šimo Božić.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Jure Katić. Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić je videom prikazala provedene, sadašnje i buduće planirane projekte Slunja, ali se i osvrnula na tridesetogodišnje putovanje koje su stanovnici prošli. Također, gradonačelnica se u svom obraćanju posebno zahvalila Vladi RH i Karlovačkoj županiji na kontinuiranoj potpori te je izrazila posebnu zahvalu hrvatskim braniteljima na slobodi koju danas uživamo.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Slunja dodijeljena su Javna priznanja i zahvalnice koje su primili Bruno Gennaro za životno djelo, ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić, ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak, Tabor Magdić, Obrt za proizvodnju slastica DIVA te Ivan Volarić.

Na sjednici se obratio i izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved koji je pohvalio rad lokalne zajednice i potvrdio da će Vlada i dalje stajati iza projekata Grada Slunja.  Po završetku Svečane sjednice, okupljeni su se uputili prema novoizgrađenom parkingu kod dvorane Srednje škole Slunj na svečano otvorenje istog. Ovaj projekat financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova te Ministarstvo unutarnjih poslova sa više od 150.000€, dok je Grad Slunj uložio 120.000 € vlastitih sredstava.