KABA

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Cetingrad; Tomo Medved: Zajedništvo i sinergija garancija su za bolju budućnost

U prostorijama cetingradskog DVD-a održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su prisustvovali visoki državni dužnosnici, predstavnici braniteljskih udruga, dužnosnici s područja Karlovačke županije, prisjetivši se godina kada je taj kraj bio centar ratnih zbivanja. Od tada, u Cetingradu se nastoji kroz razne projekte podići kvalitetu života za svakog žitelja.

Svečanost je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Josip Radočaj, zahvalivši svima okupljenima na dolasku. Načelnica općine Cetingrad Marina Kalić naglasila je kako je Cetingrad oslobođen 1995. godine, a oni su se, iz izgnanstva, vraćali svojim razrušenim domovima.

– Zajedništvo i jedinstvo tada smo proslavili odavši počast našim braniteljima, kazala je načelnica Općine Cetingrad, dodavši kako su u poratnom razdoblju jedinstveno krenuli u obnovu.

– Upravo je zajedništvo i jedinstvo naša snaga, danas jednako kao nekada, kazala je Marina Kalić.

Rata danas više nema, a trideset godina nakon osnivanja Općine Cetingrad, danas je to područje bogato projektima, u čiju provedbu ulaže i Karlovačka županija.

– Danas su pred nama neki drugi izazovi i mi se uvijek trudimo prevazići prepreke, a ono što činimo, činimo za naše mještane.

Od cestovne infrastrukture, do izgradnje dvorane OŠ Cetingrad, čini se kako se itekako ulaže kako bi svaki mještanin i mještanka živjeli što bolje.

Županica Martina Furdek Hajdin prisjetila se ratnog razdoblja te istaknula kako bez projektnih aktivnosti i sredstava ne bi bilo moguće revitalizirati područja Karlovačke županije.

A Tomo Medved u svojem je obraćanju govorio više o tome što to točno Vlada čini po pitanju razvoja Cetingrada, zaključivši da radi mnogo, pa je tako naglasio kako je i sam više puta u Vladi apelirao da se određeni projekti realiziraju.

– Što se tiče dvorane OŠ Cetingrad, nekoliko sam puta u Vladi upozoravao kako se to mora izgraditi jer sva cetingradska djeca moraju imati jednake prilike kao ostala djeca u RH, kazao je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar branitelja.

Tomo Medved zaključno je istaknuo kako će Vlada i dalje pomagati razvoj Cetingrada, zahvalio je policijskim službenicima koji na tom području čuvaju državnu granicu te istaknuo kako samo zajedništvo i sinergija mogu jamčiti neku bolju budućnost. Sigurno je jedno – žrtva mještana i branitelja cetingradskog područja nikada neće biti zaboravljena.