Pave Cindrić iz Belajskih Poljica zbog strogih mjera zaštite nije želio da ga posjetimo na njegovom poljoprivrednom gospodarstvu. Ipak donosimo ono što je rekao u telefonskom razgovoru.

-Tovim svinje, nikom ne dam u dvorište, imam barijeru, imam špricu za dezinfekciju, svinje imaju rinčice. Sada imam 53 svinje. Vozimo ih u klaonicu, kombi se dezinficira, u klaonici pere. Svinje mogu kupiti samo od onih koji imaju treću razinu zaštite, a samo takvima i ja mogu prodati. Meni nitko ne ulazi u dvorište, a režim zaštite rigorozno provodimo, oslikava situaciju na imanju Pave Crindrić.

Tvrdi i kako su mu veterinari velika pomoć. Zbog svega nema problema s plasmanom.

-Svinje moraju ići u klaonicu i dalje nema nikakvih problema. Kao proizvođač mislim da je sve dosad učinjeno na zaštiti dobro i da su potezi Ministarstva u Slavoniji dobri. Smatram kako se bolest dalje neće širiri. Ipak sa strepnjom svako jutro ulazim u štalu, naglašava.

No, osim svinjske kuge mnogi proizvođači ove godine probleme imaju i s vremenom.

-Tuča mi je prošle godine uništila deset rali kukuruza, ove četiri. Nisam siguran kako dalje. Mislim da je sve u Božjim rukama. Pa kako nam Bog da, tako će biti.

Ipak, na pitanje hoće li odustati od uzgoja svinja tvrdi:

-Ja sam kao bik. Tamo gdje je najtvrđe udaram. Neću odustati od svega jer ja sam u penziji, nešto moram raditi. Da ne radim, umro bih, zaključuje Pave Cindrić.