KABA

Dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama u posljednja 24 sata

Dvije prometne nesreće obilježile su jučerašnji dan. Jedna od njih u Karlovcu, druga u Netretiću.

U prometnoj nesreći koju je izazvala 58-godišnjakinja u gradskoj četvrti Dubovac jučer oko 15 sati teško je ozlijeđen vozač motocikla.

Jučer oko 15.45 sati u Karlovcu, u gradskoj četvrti Dubovac, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljala je 58-godišnjakinja koja ulaskom u kružni tok nije propustila sva vozila koja su se kretala uslijed čega je oduzela prednost i udarila u motocikl karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen, a protiv vozačice će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, izvijestila je policija.

Prometna nesreća dogodila se i na državnoj cesti D3 u Netretiću gdje je također teško ozlijeđen vozač motocikla. Do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine.

Jučer oko 21.15 sati na državnoj cesti D3 u Netretiću dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 50-godišnji državljanin Švicarske. On je upravljao motociklom švicarskih nacionalnih oznaka i zbog neprilagođene brzine, na dijelu kolnika na kojem se izvode radovi, motociklom prešao na zemljani dio van kolnika, izgubio nadzor nad upravljačem i sletio niz obrov. Vozač je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće, kažu iz policije.